Primorje-Gorski kotar

Swipe

Lokve

In de onmiddellijke nabijheid van het Risnjak National Park ligt het plaatsje Lokve. Het is maar een klein plaatsje maar het is per trein, per bus of vanaf de autosnelweg Rijeka-Karlovac eenvoudig en gemakkelijk bereikbaar.

U kunt er heerlijk wandelen, maar u gaat er in de eerste plaats heen om een bezoek te brengen aan Lovarka, een grot die ooit door een landarbeider bij toeval werd ontdekt. Nog steeds vormt de grot een uitdaging voor speleologen. Men is ervan overtuigd dat er méér is. Een gedeelte van de grot is toegankelijk gemaakt en u kunt er in het seizoen (juni t/m september) dagelijks terecht tussen 11.00 en 18.00 uur.. Een hoogteverschil van 150 meter voert u ongeveer 540 meter de grot in. Het binnenste van de grot is goed verlicht, de trappen en treden zijn goed begaanbaar en er zijn nauwelijks obstakels. De temperatuur is altijd gelijk: 8°Celsius. Op de autosnelweg bent u slechts enkele honderden meters van deze bezienswaardigheid verwijderd, borden ‘Špilja Lokvarka’ wijzen u de weg.

Lokve ligt aan de rand van een stuwmeertje (Omladinsko Jezero = Meer van de Jeugd), geliefd bij elke hengelsportliefhebber. Het was in dit meer waar de grootste forel ooit werd gevangen: 138 cm lang en ruim 25 kilogram zwaar, reeds lange tijd een onaangetast record in het Guinness Book of Records.

Camping Zelena Laguna

Vlak bij de historische stad Porec, midden in een betoverende omgeving ligt de gezellige familiecamping Zelena Laguna. Het wordt omringd door een...

v.a. 109.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Lokve en Kroatië