Primorje-Gorski kotar

Swipe

Novi Vinodolski

Het plaatsje, door de bewoners kortweg aangeduid als Novi, ligt in het gebied dat bekendstaat als de Rivièra van Crikvenica, ongeveer 10 kilometer ten zuiden van de gelijknamige plaats. Het is zeer ingesteld op de ontvangst van toeristen.

De beroemde Kroatische dichter Ivan Mažuranić werd er geboren, maar de plaats geniet vooral bekendheid door het feit dat in 1288 de eerste Kroatische wet er in het glagolitische schrift werd opgesteld door de monniken van de paulanenorde.

De wet die gebaseerd was op het gewoonterecht en 28 stenen ‘pagina’s’ bevatte, bevindt zich thans in de universiteitsbibliotheek van Zagreb. In 1988 werd een fontein geplaatst die herinnert aan het 700-jarig bestaan van dit ‘Vinodoler wetboek’. Zoals bij vele andere fonteinen het geval is, brengt het inwerpen van een muntstuk geluk.

Vakanties in Kroatië

Kroatië > Istarska > Banjole-Standplaats

Camp Arena Indije

De camping bevindt zich op een schiereiland. De plaatsen liggen deels onder naaldbomen, deels op een open veld, met terrassen en muurtjes....

v.a. 53.90 p.p.

Villas Mlini

Villas Mlini is een heerlijk plekje om tot rust te komen en te ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen. Het ligt pal aan...

v.a. 379.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Novi Vinodolski en Kroatië