Prince Edward Island

Swipe

Prince Edward Island

Canada’s kleinste provincie en de enige die helemaal op een eiland ligt: Prince Edward Island, alom bekend als PEI (pie-ie-ai). Het is een vakantieprovincie, prima om rond te fietsen (helm verplicht). “Kom op ons eiland spelen”, roepen de bewoners uitnodigend, en daar is het dan ook precies goed voor. Niettemin zijn er ook flink wat historie en natuur. Lage heuvels en vissershaventjes zijn er volop, evenals baaien, duinen, stranden, bossen, aardappelen en zeekreeft. Maar vooral vind je er Lucy Maud Montgomery’s Anne van het Groene Huis en de geboorte van het moderne Canada.

Croissant

Als een croissant ligt het eiland in het zuidelijke deel van de Gulf of St. Lawrence. De Northumberland Strait scheidt het van het vasteland van de Canadese provincies New Brunswick en Nova Scotia. Op reis er naar toe krijg je het gevoel dat je met de boot op vakantie naar Texel gaat. Alleen zijn de formaten wat groter en kun je er ook via een lange brug komen. Het is een Engelstalige provincie, al zijn er ook enkele kleine Franstalige gebieden met nazaten van hier naar toe gevluchte Acadiërs.

Brug en boot

Hoofdstad is Charlottetown, een charmante plaats die een eigen pagina heeft. In deze sectie van de Vakantie Arena-website gaat het over de rest van dit eiland. Na aankomst via de brug vanaf New Brunswick gaat het eerst naar links, naar de westpunt. Daarna volgen Annes Land en de oostpunt om via Charlottes Land weer bij de brug uit te komen. Overigens kun je aan de zuidoostkant van het eiland ook met een veerboot weer van het eiland af. Die meert af bij Caribou in Nova Scotia.

10 prachtige bestemmingen in Prince Edward Island en Oost-Canada