Prince Edward Island

Swipe

Bij Cascumpec Bay

Aan de noordoostkant van de westelijke punt van de Canadese provincie Prince Edward Island ligt in de bocht van de croissant-vorm de Cascumpec Bay. Deze baai stroomt uit in de Gulf of St. Lawrence en heeft historische waarde. Op deze pagina daarover meer.

Alberton

Alberton Museum

Naar verluidt is de Franse ontdekkingsreiziger Jacques Cartier tijdens zijn Canadese reizen in de zestiende eeuw ook in deze regio geweest. Bij waar nu Alberton ligt, zou hij aan land zijn gegaan. Het plaatselijke Alberton Museum aan 457 Church Street heeft daaraan exposities gewijd. Ook zijn er displays over de oorspronkelijke bewoners, de ontwikkeling van dit gebied, de vossenindustrie, de visserij, militaire activiteiten en de Mi’kmaq-cultuur. Het zit in een voormalige rechtbank met gevangenis uit 1878, een historisch monument. Open van begin juni tot eind september.

Muurschilderingen

In Church Street en Main Street zijn enkele grote muurschilderingen te zien. Die hebben thema’s uit de historie van Alberton als onderwerp.

Joe O’Brien Museum

Een van die muurschilderingen gaat over de jockey Joe O’Brien. Deze zoon van Alberton behaalde vele successen in de VS en Canada. Aan hem is een apart museum gewijd, het Joe O’Brien Museum. Het staat op het terrein van de O’Brien-familie aan 131 Hardy Road net ten oosten van Alberton. Er zijn voorwerpen te zien die relateren aan Joes carrière als jockey en paardentrainer. Open van begin mei tot eind oktober.

Northport Pier

Aan het eind van Albertons Main Street/Route 152 ligt de Northport Pier. Dat is een complex van winkeltjes, een restaurant, een haven en een activiteitencentrum. Toegankelijk van begin juni tot eind september.

Sea Rescue Centre

Bij de Northport Pier is ook het Sea Rescue Centre, een museum over reddingen op zee en reddingsbrigades. Het zit in het gebouw waar reddingsboten gestationeerd waren en waar vandaan reddingsoperaties werden uitgevoerd. Bovendien zijn er een paar displays over de historie van deze regio, voorgevallen rampen en de Cascumpec Bay-vuurtoren. Open van begin juni tot eind september.

10 prachtige bestemmingen in Bij Cascumpec Bay en Oost-Canada