Provincie Cienfuegos

Swipe

Provincie Cienfuegos

Oppervlakte: 4.186 km²
Aantal inwoners: 405.000 (2011)
Inwoners per km²: 97
Hoofdstad: Cienfuegos.

Bijzonderheden: De vele suikerfabrieken zorgen voor een belangrijk aandeel in de suikerproductie van Cuba. In de bergen tabaks- en citrusplantages. Op industrieel gebied vindt men er een olieraffinaderij, cement- en kunstmestfabrieken. Vroeger was de stad Cienfuegos een van de rijkste Cubaanse steden vanwege de suiker- en slavenhandel.

Columbus voer de Bahía de Cienfuegos voor het eerst binnen tijdens zijn tweede reis in 1494. De omgeving, met op de achtergrond de Sierra del Escambray (waar zich prachtige watervallen bevinden), werd niet direct als een vestigingsplaats gezien waar grote groepen mensen een bestaan zouden kunnen opbouwen. Er deden geen verhalen de ronde over goud of ander edelmetaal, zodat slechts een kleine groep kolonisten de moeite nam zich hier te vestigen.

De natuurlijke haven werd lange tijd gebruikt als schuilplaats door smokkelaars en zeerovers. Dankzij Russische steun werd de stad en zijn omgeving na de revolutie één van de belangrijkste industriegebieden van Cuba. De provincie is betrekkelijk klein, maar buitengewoon vruchtbaar. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich in of rond de hoofdstad Cienfuegos.

In toeristisch opzicht mag Cienfuegos zich verheugen in de belangstelling van sportduikers. Langs de kust bevinden zich vele onderwatergrotten wat ertoe geleid heeft dat er op meer dan 50 plaatsen in de provincie duikexcursies aangeboden worden.

10 prachtige bestemmingen in Provincie Cienfuegos en Cuba