Provincie Granma

Swipe

Marea del Portillo

Het snelgroeiende toeristenplaatsje Marea del Portillo aan de zuidwestelijke kust van Cuba wint razendsnel aan populariteit, vooral onder jongeren. Geen wonder, het plaatsje is prachtig gelegen in de provincie Granma aan een diepblauwe zee en biedt alles wat een strandvakantie tot een succes maakt. Duiken, snorkelen, zeevissen, noem het en het kan vanuit Marea. De ruigte van de Sierra Maestra in de achtertuin, Santiago de Cuba en Bayamo op betrekkelijk korte afstand.

Het verschil met bijvoorbeeld Varadero of Guardalavaca zit nu nog in de toeristische belangstelling, die is aanmerkelijk minder dan die voor de genoemde gebieden. Maar, daar zal verandering in komen. Voorlopig zit u echter nog wel goed als u het niet zo heeft op al die toeristen om u heen. Hoewel, in de plaats zelf zult u ze nauwelijks kunnen ontlopen, maar de mogelijkheden voor het maken van uitstapjes zijn ongekend.

Nadeel is de transfer vanaf een grotere luchthaven, u bent aangewezen op Holguín of Santiago de Cuba en van beide luchthavens bent u minimaal nog twee uur onderweg. Bovendien, een vakantie plannen in Marea gedurende het regenseizoen is geen goede gedachte.

Provincie Granma

10 prachtige bestemmingen in Marea del Portillo en Cuba