Provincie Nyanza

Swipe

Kisii

Kisii is een rustig stadje in het hart van Nyanza, Kisii, thuishaven van het Gusiivolk. Als toerist bent u hier bijna een bezienswaardig-heid, men is in deze provincie niet gewend aan zoveel belangstelling. De bevolking is buitengewoon vriendelijk, het is alsof men tot uitdrukking wil brengen dat men uw bezoek op prijs stelt.

De omgeving van Kisii staat bekend als de vruchtbaarste in Kenia en u zult er dus een grote variëteit aan landbouwproducten vinden. Op een van de lokale markten moet u zich eens laten verrassen door de kleurenpracht die er bijeengebracht is. In Nederland noemt men zoiets een fruitcorso en men heeft er een dagreis voor over om het te zien. Het verschil is dat een fruitcorso aan u voorbijtrekt en dat u zelf de lokale markt zult moeten bewandelen.

Mocht u de grond onder uw voeten voelen trillen dan bent u getuige van een ‘aardbeving’ Kisii ligt namelijk op een breuklijn en men is eraan gewend dat de grond wel eens beweegt. Echte bevingen komen er niet voor, de trillingen die u voelt zijn onbeduidend en u zult niemand in paniek zien raken.

Provincie Nyanza

10 prachtige bestemmingen in Kisii en Kenia