Provincie Rift Valley

Swipe

Provincie Rift Valley

Rift Valley is de meest bezochte provincie van Kenia. Het is ook de langste provincie als men het geografisch bekijkt. Rift Valley strekt zich uit van het uiterste noorden van Kenia (waar het de grens met Soedan vormt) en komt aanvankelijk westelijk van Lake Turkana en de grens met Oeganda omlaag, wurmt zich vervolgens tussen Nairobi en de provincies Western en Nyanza door en eindigt bij de grens met Tanzania. Rift Valley is wat natuurschoon betreft ook de meest spectaculaire provincie. Woestijnen, moerassen, bergen, prachtige meren en liefelijke heuvels, het is allemaal in deze provincie voorhanden en elke toerist krijgt er een stukje van mee.

Vanwege de aanwezigheid van zoveel verschillende landschappen en klimaatzones, is het bijna vanzelfsprekend dat het wild- en vogelleven zijn weerga niet kent. In al dat fraais heeft de mens gelukkig nauwelijks ingegrepen. Grote steden zult u niet in de provincie aantreffen, nationale parken en wildreservaten zoveel te meer. Er zijn slechts enkele plaatsen die een bezoek rechtvaardigen en dan is het vaak nog vanwege het feit dat er in of in de nabijheid van de plaats een lodge gelegen is waar overnacht kan worden. Vanwege die grote variëteit aan klimaatzones zult u in dit hoofdstuk nauwelijks temperatuurtabellen aantreffen.

Om praktische redenen zullen we de steden van de provincie van noord naar zuid verkennen en slechts een bezoekje brengen aan de plaatsen die vermeld moeten worden om oriëntatie mogelijk te maken. De toerist gaat naar Rift Valley om er te genieten van de natuur. De parken en reservaten zijn in alfabetische volgorde in dit hoofdstuk opgenomen.

10 prachtige bestemmingen in Provincie Rift Valley en Kenia