Provincie Rift Valley

Swipe

Maralal

De plaats wordt in de eerste plaats bezocht vanwege de aanwezigheid van de Maralal Game Sanctuari, een van de kleinste wildreservaten van Kenia (zie voor details bij Maralal Wildreservaat). Velen doen de plaats aan op hun tocht vanuit het oosten naar het westelijk gelegen Lake Nakuru of naar het noordelijker gelegen Lake Turkana. De plaats zelf heeft weinig meer te bieden dan veel stof en een lokale markt. Maar het is wel een belangrijke plaats als het gaat om centraal gelegen voorzieningen. Er is een bank, een postkantoor en u kunt er brandstof innemen. Als u vanuit hier naar het noorden trekt dan kan het wel weer een poosje duren voordat u dit soort gelegenheden treft.

Vanuit Maralal kunt u kameelsafari’s maken en in de plaats zelf worden op de zaterdag van de derde volle week in oktober kameel-wedstrijden gehouden. Overigens, u zult er weinig kamelen aantreffen, zoveel meer dromedarissen.

Binnen de poorten van Maralal vindt u een nationaal museum. Het is gevestigd in het huis waar de vroegere president van Kenia, Jomo Kenyatta, door de Britten onder huisarrest werd gesteld in het begin van de jaren zestig van de 20e eeuw voordat hij president werd.

Maralal is het geestelijk centrum voor het Samburuvolk. U zult er dan ook velen aantreffen. Een andere bevolkingsgroep wordt gevormd door de zogenoemde ‘plastic boys’. Het zijn straathandelaren die zich hebben georganiseerd en die er vrijwel dezelfde verkooptechnieken op nahouden: ze zijn opdringerig, luidruchtig en ze verkopen rommel. Ze zijn niet gevaarlijk, eerder vriendelijk nét als de rest van de bevolking, maar wel lastiger.

Let op: als u doorsteekt van Isiolo naar Maralal dan krijgt u waarschijnlijk vanaf Archer’s Post en mogelijk ook tussen Maralal en Lake Baringo gezelschap van een gewapend escorte.

10 prachtige bestemmingen in Maralal en Kenia