Provincie Rift Valley

Swipe

Marich Pass en omgeving

Via de A1 gaat u vanuit Lodwar naar het zuiden. U rijdt door een schitterend en afwisselend gebied en slaat uiteindelijk via de Marich Pass linksaf in de richting van Sigor en Tot. Het loont de moeite om hier een poosje te blijven. In de omgeving vindt u Mt. Sekerr en z’n 3325 meters laten zich betrekkelijk eenvoudig beklimmen. Het beste wandelgebied in Kenia vindt u in de Cherengani Hills en wilt u van een van de spectaculairste uitzichten in het land genieten dan kunt u niet om het Elgeyo Escarpment heen.

Als u vanuit het Marich Pass Field Study Centre opereert, is het eenvoudig om een goede lokale gids te vinden die u op al uw tochten wil vergezellen. Vanuit het centrum kunt u afspraken maken met uitstekend Engelssprekende Pokot- en Turkanagidsen. Behalve dat u heel veel vogels voor uw lens zult krijgen zijn ontmoetingen met diverse soorten wild vrijwel zeker. In de omgeving van het studiecentrum huizen diverse soorten antilopen, buffels, olifanten en diverse apensoorten.

U vervolgt uw tocht via Tot, gaat vandaar via de B4 en de tamelijk pittige Kito Pass naar Loruk waar u, noordelijk van Lake Baringo via de C77, Maralal bereikt. Dit laatste gedeelte moet u later weer terugrijden om de route een beetje te kunnen blijven volgen. U kunt Maralal ook links laten liggen en de B4 blijven volgen tot aan Nakuru.

10 prachtige bestemmingen in Marich Pass en omgeving en Kenia