Provincie Rift Valley

Swipe

Mount Longonot National Park

•    Oppervlakte: 50 km2
•    Provincie: Rift Valley
•    Te bereiken vanuit/via: Nairobi
•    Beste bezoektijd: het gehele jaar, m.u.v. de regenseizoenen
•    Diersoorten o.a.: giraffes en zebra’s
•    Vogels: meer dan 100 soorten, vooral roofvogels
•    Landschap: vulkanisch gebergte
•    Verblijfsmogelijkheden: eenvoudige lodge
•    Bijzonderheden: safari kan hier te paard
•    Inlichtingen: Ga naar www.tourism.go.ke/ministry.nsf, waar u alle informatie vindt over parken en reservaten, alsmede een directe link naar de site van Kenya Wildlife Services.

Bereikbaarheid

Vanuit Nairobi rijdt u via de A104 in noordwestelijke richting. Ongeveer 10 kilometer voor Naivasha is een kleine afslag naar links, waarna u na enkele kilometers aansluiting vindt op de C88. De afstand vanaf Nairobi bedraagt omstreeks 80 kilometer. Dat maakt het mogelijk om een dagtrip te maken en te genieten van de uitbundige natuur. Veel mensen blijven ook een dag rondkijken op doorreis naar Lake Nakuru N.P. of Masai Mara N.R..

Algemene informatie

Mount Longonot N.P. is in feite het zuidelijke deel van Hell’s Gate N.P. en het sluit daar dan ook naadloos bij aan. De berg, zoals vrijwel alle bergen in Kenia, is een uitgedoofde vulkaan en wordt aan alle zijden door bossen omgeven. Mount Longonot is eenvoudig te beklimmen en vanaf een hoogte van 2776 meter heeft u een schitterend uitzicht over dit deel van de Great Rift Valley. Er zijn tal van mogelijkheden voor ontspanning. Het ontbreken van groot wild heeft tot gevolg dat u er kunt wandelen en fietsen waarvoor vele paden zijn uitgezet. Het is ook mogelijk om vanuit de Longonot Game Ranch per paard het park te verkennen. Behalve dat u er kunt fietsen, wandelen of paardrijden, is het ook mogelijk om rotsen te beklimmen. Vanuit de ranch zijn gidsen van K.W.S. beschikbaar om u op alle mogelijke manieren te begeleiden.

Flora en fauna

Vanwege de aanwezigheid van het vele water in het park ligt het voor de hand dat er zich bloemen en planten bevinden die in zo’n omgeving goed gedijen zoals tal van varensoorten. De ondergrond leent zich niet voor al te veel hoge of breed uitgroeiende bomen. U bevindt zich in de omgeving van Lake Naivasha, een van de meest gevarieerde gebieden van Kenia als het gaat om flora en fauna, al zult u er weinig groot wild aantreffen. Het is echter wel degelijk aanwezig alleen is het aantal leeuwen en (jacht)luipaarden beperkt. Maar zebra’s en giraffes zijn goed vertegenwoordigd, evenals buffels en diverse antilopensoorten. De aanwezigheid van klein wild zoals de rotshyrax of bessi, prooivogels en vis maakt het tot een geliefde broedplaats voor roofvogels.

Accommodatie

In het Hell’s Gate N.P. zijn enkele kampeerplaatsen waar men ook de noodzakelijke levensbehoeften verkoopt; voor een luxere overnachtingsplaats kunt u gebruikmaken van een van de (vele) lodges aan Lake Naivasha buiten het park.

10 prachtige bestemmingen in Mount Longonot National Park en Kenia