Provincie Rift Valley

Swipe

Nakuru

U gaat naar Nakuru om er een bezoek te brengen aan een van de belangrijkste vogelgebieden van Kenia, als het om flamingo’s gaat kunt u gerust spreken over een van de belangrijkste gebieden ter wereld. Nakuru is op drie na de grootste stad van Kenia en u vindt er dus alles wat een verblijf aangenaam kan maken. Het vormt het centrum van een groot landbouwgebied en een belangrijk kruispunt voor wegen en spoorwegen. Van hieruit kunt u per spoor in de richting van Kisumu aan Lake Victoria, naar Malaba aan de grens met Oeganda en wilt u nog verder dan kunt u boeken voor een reis naar Kampala, de hoofdstad van Oeganda.

In de omgeving is, behalve Lake Nakuru, nog een ander meer waar u een bezoek aan kunt brengen: Lake Elmenteita. Het is verstandig om eerst een kijkje bij dit meer te nemen, het lijkt in veel opzichten op Lake Nakuru, maar het vogelleven is er aanmerkelijk minder. Als u eerst een bezoek brengt aan Lake Nakuru, dan heeft u weinig meer te zoeken bij Lake Elmenteita.

Tussen Nakuru en Naivasha, in de nabijheid van het al genoemde Lake Elmenteita vindt u Kariandusi, een belangrijke archeologische vindplaats. Het is een van de plaatsen waar in de jaren twintig van de 20e eeuw Louis Lakey aan het werk geweest is. In het bijbehorende museum vindt u tal van resultaten van de opgravingen. Het schijnt dat de vindplaatsen zo’n 10.000 jaar geleden bewoond werden en aan de oever van een groot meer lagen. De sporen die men hier van het verleden gevonden heeft gaan nog veel verder terug in de tijd, er zijn werktuigen aan de oppervlakte gebracht die meer dan 100.000 jaar oud zijn.

Dichter bij Nakuru bevindt zich Hyrax Hills, een andere archeologische plaats van betekenis en bovendien en plaats waar men een schitterend uitzicht heeft over Lake Nakuru. Onder leiding van Mary Lakey is in de jaren dertig van de vorige eeuw hier een nederzetting blootgelegd van, waarschijnlijk, het Kalenjinvolk uit de tijd dat de Kalenjin zich pas in Kenia gevestigd hadden of zelfs nog op zoek waren naar een geschikte vestigingsplaats.

Ten noorden van Nakuru bevindt zich de Menengai krater. De tocht naar boven vormt een aangename wandeling met tal van aardige vergezichten. Als u van plan bent om deze tocht te maken, informeer dan even bij de politie in Nakuru of de omgeving veilig is. De wandeling is goed aangegeven en onderweg zijn er tal van gelegenheden waar u iets kunt kopen. Op de krater zelf, u bent dan op bijna 2500 meter hoogte, heeft u een excellent uitzicht op onder andere Lake Nakuru.

10 prachtige bestemmingen in Nakuru en Kenia