Provincie Rift Valley

Swipe

Nasalot National Reserve

•    Oppervlakte: 92 km2
•    Provincie: Rift Valley
•    Te bereiken vanuit/via: Kitale
•    Beste bezoektijd: het gehele jaar
•    Diersoorten o.a.: olifanten, giraffes, nijlpaarden
•    Vogels: ruim 150 soorten
•    Landschap: vlak met een heuvelrug
•    Verblijfsmogelijkheden: twee kampeerterreinen
•    Bijzonderheden: interessante flora
•    Inlichtingen: Ga naar www.tourism.go.ke/ministry.nsf, waar u alle informatie vindt over parken en reservaten, alsmede een directe link naar de site van Kenya Wildlife Services.

Bereikbaarheid

Vanuit Nairobi rijdt u naar het noordwesten via de A104 richting Nakuru en Eldoret. Bij het dorp Leseru houdt u rechts aan waarna u via de B2 Kitale bereikt. Daar kiest u de A1 in noordelijke richting. Na ongeveer 100 kilometer krijgt u de afslag naar Nasalot aan uw linkerkant. Bij de nabijgelegen Turkwel stuwdam is een landingsstrip voor kleine vliegtuigen.

Algemene informatie

Het park wordt weinig bezocht, de meeste mensen die zich zover noordwaarts wagen (de afstand vanaf Nairobi bedraagt meer dan 500 kilometer) combineren hun bezoek aan het park met een al even weinig bezochte South Turkana Nationaal Reservaat. Juist het gebrek aan veel belangstelling maakt het Nasalot N.R. voor anderen interessant. Zonder een 4WD is het onbegonnen werk om een behoorlijke indruk te krijgen van het park.

Flora en fauna

Het park ligt op een hoogte die varieert tussen 750 en 1500 meter. Mede vanwege het feit dat de rivieren Turkwel en Wei Wei door het park stromen is de variëteit van de flora zeer groot. Er zijn altijdgroene bossen, maar ook dorre vlakten met stekelige acacia’s. In de moerasachtige gebieden komen tal van papyrussoorten voor en groeit de ook bij ons bekende moeraszegge in overvloed. Het meest opvallend zijn wellicht de wilde vijgenbomen. Vanwege het weinige bezoek laten de wilde dieren zich gemakkelijk zien en fotograferen.

Er is genoeg te zien: olifanten, giraffes, zebra’s en tal van antilopensoorten waaronder de allerkleinste soort, de dikdik. De overweldigende aanwezigheid van deze laatste soorten maakt het gebied ook interessant voor roofdieren zoals leeuwen en luipaarden, gevlekte hyena’s en jakhalzen. Ook aapachtigen zijn volop vertegenwoordigd, onder hen de tamelijk zeldzame olijfbaviaan. In en nabij het water treft u krokodillen aan en nijlpaarden.

Accommodatie

Nabij het kamp is een tweetal kampeerplaatsen, overigens zonder enige voorziening. In Nasalot kunt u eveneens onderdak vinden, vooropgesteld dat u met weinig tevreden bent.

10 prachtige bestemmingen in Nasalot National Reserve en Kenia