Provincie Santiago de Cuba

Swipe

Provincie Santiago de Cuba

Oppervlakte: 6.234 km²
Aantal inwoners: 1.047.000 (2011)
Inwoners per km²: 170
Hoofdstad: Santiago de Cuba.

Bijzonderheden: Suiker-, koffie- en citrusplantages. Rijstvelden. Mijnbouw (koper, mangaan en ijzer). Sierra Maestra gebergte. Baconaopark met o.a. levensgrote (stenen) replica’s van voorhistorische dieren. El Cobre is een bedevaartplaats voor (rooms-katholieke) pelgrims. Santiago de Cuba (stad) heeft veel bezienswaardigheden waaronder het El Morro kasteel. 

Alle toeristen die een rondreis over Cuba maken doen deze provincie aan. Na de stad Havana heeft Santiago de Cuba de toerist ook het meest te bieden, zowel op cultuurhistorisch, als op toeristisch gebied. Voor de stad en de omgeving moeten enkele dagen uitgetrokken worden. De gemiddelde temperatuur in Santiago de Cuba is de hoogste van Cuba.

Verkoeling kan worden gezocht aan de stranden en in de Sierra Maestra. Een uitstapje naar de toeristische attracties in en rond het Baconaopark vormen een soort rustpunt in de reeks van steden die de toerist voorgeschoteld krijgt. Ook als u niet zo op ‘toeristische attracties’ gesteld bent, is er toch wel iets van uw gading te vinden in dit meer dan 50 kilometer lange gebied langs de Caribische kust.

10 prachtige bestemmingen in Provincie Santiago de Cuba en Cuba