Provincie Villa Clara

Swipe

Provincie Villa Clara

Oppervlakte: 8.413 km²
Aantal inwoners: 804.000 (2011)
Inwoners per km²: 96
Hoofdstad: Santa Clara.

Bijzonderheden: Suikerriet wordt verwerkt in 27 fabrieken. Na Pinar del Río levert deze provincie de beste tabak van Cuba. Sierra de Escambray. In het noorden, nabij Corralillo, bevindt zich een aantal geneeskrachtige bronnen. 

Villa Clara is een provincie waar weinig toeristen naar toe gaan. Toeristisch gezien geen verkeerde beslissing misschien. Tóch kunt u in historisch opzicht niet aan de provincie voorbij. Men zou kunnen zeggen dat Cuba hier tot tweemaal toe geboren werd. De hoofdstad, Santa Clara, ligt op de plaats van de indiaanse nederzetting waarnaar het land (volgens één van de lezingen) genoemd werd: Cubanacan.

Vanuit dezelfde stad versloeg Che Guevara in 1958 de legers van dictator Batista. Een nederlaag die zou leiden tot het huidige Cuba. Villa Clara heeft een naam op het gebied van vrijheidsstrijders. De provincie bracht vele patriotten voort. Onder hen o.a. Leoncio Vidal Sánchez, Juan Bruno Zayas en de van Poolse afkomst zijnde Carlos Roloff, die allen een belangrijk aandeel hadden in de onafhankelijkheidsoorlogen van 1868 en 1895. Abel Santamaría Cuadrado was op 26 juli 1953 de tweede man na Fidel Castro tijdens de aanval op de Moncado kazerne in Santiago de Cuba. Hij werd na die actie gevangengenomen, gemarteld en vermoord.

10 prachtige bestemmingen in Provincie Villa Clara en Cuba