Puerto Madryn en omstreken

Swipe

Puerto Madryn en omstreken

De steden Trelew en Gaiman. Het schiereiland Península Valdés en de pinguïnkolonie Punta Tombo 

De stad Puerto Madryn is het vertrekpunt naar walvissen en de Welshcultuur. Want in 1865 gingen de eerste pioniers onder leiding van baron John Parry van het kasteel Madryn uit Wales van boord. En velen zijn jaren later gevolgd met als gevolg dat deze provincie Chubut een sterke Welshe invloed heeft gehad. Dat zie je nog aan de huizen, de namen en de festivals. 

In de dorpjes Gaiman en Dolovan vind je nog wat terug van deze Welshcultuur, zoals de tearooms waar de thee wordt verzorgd door oudere dames, die er een echte teaparty van maken met koekjes, cake, gebak en puddinkjes. 

Maar waar je eigenlijk voor komt is de unieke verscheidenheid aan dieren. Want het schiereiland Peníninsula Valdés herbergt tienduizenden zeeleeuwen, pinquïns, zeeolifanten en in de lente honderden enorme walvissen, de zuidkapers. Maar ook de orka’s en dolfijnen zijn vaste bezoekers. Deze regio is een prima kennismaking met Patagonië, want zodra je de stad uit bent kom je in het vlakke, monotone landschap van Patagonië. Er zijn mensen die er van houden, maar de meesten hebben het al na een paar dagen gezien. Wind, eenzaamheid en in de vlaktes miljoenen schapen, guanaca’s en nadu’s (struisvogels) met daarboven een prachtige strakke lucht, dat zijn de ingrediënten van Patagonië! 

Rondreizen

Groepsrondreis Antarctica

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...

v.a. 14999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Puerto Madryn en omstreken en Argentinië