Québec

Swipe

Îles-de-la-Madeleine

Midden in de Golfe du St.-Laurent ligt de archipel Îles-de-la-Madeleine (in het Engels Magdalen Islands). Die behoort tot de Canadese provincie Québec, al zijn de Canadese provincies Prince Edward Island en Nova Scotia dichterbij. Het is een groep van twaalf eilanden waarvan zes met elkaar verbonden zijn door lange, smalle duinenrijen. Het gaat voornamelijk om boven het water uitstekende rotsen met een roestachtige kleur, opduikend achter zanderige duinen. Rond de eilanden liggen meer dan vijfhonderd scheepswrakken; het gevolg van talloze zandbanken en ondiepe plekken. Je treft hier een mengeling aan van maritieme, Québec-, Acadische en Engelse culturen. Er is één doorgaande weg, Route 199, en die gaat van noord naar zuid over de met elkaar verbonden eilanden. Deze is 85 kilometer lang.

La Grave

Helemaal in het zuiden ligt het dorp Havre-Aubert en daar is de historische locatie La Grave. In 1762 vestigden zich hier enkele Acadische families.

Aquarium des Îles-de-la-Madeleine

Ook in Havre-Aubert zijn het Aquarium des Îles-de-la-Madeleine aan 982 Route 199 en het Musée de la Mer aan 1023 Route 199. De zee, de zeedieren rond de kusten van deze eilandengroep, de scheepswrakken en de visvangst staan hier centraal.

Site d’Autrefois

Aan 3106 Chemin de la Montagne is Le Site d’Autrefois. Dat is een klein openluchtmuseum waar een voormalig visser uitleg geeft over het leven op zee. De openingstijden zijn van begin juni tot eind september.

Centre d’Interprétation du Phoque

In het dorp Grande-Entrée, en dat ligt helemaal in het noorden, is aan 377 Route 199 het Centre d’Interprétation du Phoque gevestigd, een informatiecentrum over zeehonden. Dat is open van begin juni tot eind september.

10 prachtige bestemmingen in Îles-de-la-Madeleine en Oost-Canada