Québec

Swipe

Lévis

Hier zijn enkele bezienswaardigheden in Lévis in de Canadese provincie Québec. Deze wat grotere plaats ligt aan de zuidoever van de Fleuve St.-Laurent tegenover Québecs hoofdstad Ville de Québec.

Pointe de Lévy

De Fleuve St.-Laurent is bij Lévis meer dan een kilometer breed. Hier is het punt waar de rivier zich versmalt, de locatie waar de stad aan de overkant naar is genoemd, Ville de Québec. Lévis ligt tegen, op en rond de heuvel Pointe de Lévy. Daar bovenop heb je een mooi panorama op Québec, de Citadelle en de eilanden in de Fleuve St.-Laurent, vooral vanaf uitzichtpunten in het park La Terrasse de Lévis aan Rue William-Tremblay.

Fort No. 1

Op deze heuvel staat ook de interessantste bezienswaardigheid van Lévis: Fort No. 1. Dit is gebouwd tussen 1865 en 1872 en was in de Britse tijd een belangrijk onderdeel in de verdedigingswerken van Québec. Doel was de Amerikanen bij een eventuele invasie tegen te houden. De bouwwerken van het fort zijn voor een groot deel in de heuvel ingegraven. Het is een nationaal historisch monument en de ingang is aan 41 Chemin du Gouvernement. Het is dagelijks open van begin mei tot eind augustus en daarna tot eind september alleen in de weekends.

Manège Militaire de Lévis

Aan 10 Rue de l’Arsenal bevindt zich in het middeleeuws getinte bouwwerk Manège Militaire de Lévis een museum over het regiment van Chaudière. Deze militaire eenheid heeft een belangrijke rol gespeeld bij de bevrijding van Europa in de Tweede Wereldoorlog. Ze was bij de landing op D-Day (6 juni 1944) de enige Franssprekende groep. Open alleen in de weekends van eind juni tot eind augustus.

Gare Intermodale de Lévis

Bij het voormalige spoorwegstation Gare Intermodale de Lévis aan de voet van de heuvel is aan 5995 Rue St.-Laurent de aanlegsteiger voor de veerboot naar en van Québec. Van eind juni tot begin september zit in dat gebouw het plaatselijke toeristenbureau. Hier vandaan tegen de heuvel op loopt een trap naar uitkijkplaatsen.

10 prachtige bestemmingen in Lévis en Oost-Canada