Québec

Swipe

Richting Fleuve St.-Laurent

Op deze pagina enkele bezienswaardigheden in het gebied westwaarts vanaf de steden Sherbrooke en Granby in de Oostkantons naar de rivier Fleuve St.-Laurent ten noorden van Montréal in de Canadese provincie Québec.

Drummondville

Village Québécois-d’Antan

In Drummondville, een grote stad op de kruising van de Trans-Canada Highway en de Rivière St.-François, ligt aan 1425 Rue Montplaisir het Village Québécois-d’Antan, Québec-dorp uit vroeger tijden. Dit is een openluchtmuseum met zo’n zeventig huizen, winkels en werkplaatsen, waarvan ongeveer de helft vanuit de omgeving hier naar toe is gebracht en een stuk of twintig gereconstrueerde bouwwerken zijn. De periode waaruit die komen is van 1810 tot 1910. Op het terrein zijn twee restaurants waar traditionele Frans-Canadese maaltijden worden geserveerd. In juli en augustus wordt in een amfitheater het multimediale theaterspektakel Légendes Fantastiques gebracht over mythische en gefantaseerde legendes. Geopend van begin juni tot begin september en daarna tot eind september alleen in de weekends. Eind december en begin januari is het park ook open. Dan is het met duizenden lichtjes versierd. Het legende-spektakel wordt van eind juni tot eind augustus van dinsdag tot en met zaterdag gebracht.

Odanak

Musée des Abénakis

Daar waar de Rivière St.-François uitmondt in de Fleuve St.-Laurent liggen het inheemse Abénaki-reservaat en het Abénaki-dorpje Odanak. Hier staat aan 108 Rue Waban-aki het Musée des Abénakis. Dat wordt het oudste museum van inheemse volkeren in Québec genoemd. Er zijn archeologische voorwerpen, Abénaki-producten, kunst en een reproductie van een Abénaki-fort uit 1700 te zien. Er worden ook rondleidingen verzorgd die een kennismaking bieden met het dorp, het reservaat, Abénaki-eten, hun plantenkennis en Abénaki-dans en -zang. In de wintermaanden zijn dit museum en dorp in de weekends gesloten.

10 prachtige bestemmingen in Richting Fleuve St.-Laurent en Oost-Canada