Quetzaltenango

Swipe

Andere bezienswaardigheden

De architectuur van Quetzaltenango is nogal merkwaardig, omdat je er allerlei stijlen kunt vinden. Panden uit de koloniale tijd zijn er ondanks de massieve bouw nauwelijks meer; ze zijn door aardbevingen volledig verwoest. Wel vind je er 19e-eeuwse huizen in finca-stijl, statige neoklassieke kolossen en Tudor vakwerkhuizen, en in de buurt van de plaza zelfs een brug die een straat overspant.

Ondanks het fraaie neoklassieke gebouw aan de 1 Calle tussen de 14 Avenida en de 14 Avenida A waarin het Teatro Municipal is gevestigd, wordt er weinig opgevoerd. Beelden van lokale geleerden en artiesten sieren het plein dat ervoor ligt.

De wijk La Democracia in zone 3 telt vele kleine winkeltjes, kraampjes en handelaars, vooral in de buurt van het Parque Benito Juarez. Hier bevindt zich aan de Calvada Revolución het oude treinstation, waarin het Textielmuseum Ixkik ‘del Traje Maya gevestigd is. Dit kleine particuliere museum is door vier Maya-vrouwen opgericht om het ontstaan en de betekenis van de Maya-klederdrachten te conserveren. Er zijn mooie stukken te zien; vooral de ceremoniële klederdracht is de moeite waard. De entree is 20Q. Aan de 4 Calle/15 Avenida tegenover het park bevindt zich de San Nicolás-kerk, die in gotische stijl is opgetrokken.

Aan het westelijke einde van de 4 Calle aan de rand van zone 3 vind je de belangrijkste mercado (markt) met daarachter de terminal (busstation). Het is hier een drukte van belang en dat wijst op de commerciële activiteiten van de stad. Hier vlakbij bevindt zich een Minerva-tempel uit de tijd van Estrada Cabrera, die meerdere tempels opdroeg aan deze godin van de wijsheid. Deze tempel staat bij de ingang van het Minerva-park waar een zoo (dierentuin) te vinden is en waar het vooral in het weekend druk is. Stadsbussen waar ‘Minerva’ op staat, rijden naar de markt. Je kunt met bus 6 vanaf de plaza bij het Minerva-park komen.

Op 15 september viert men een fiesta.

Een bezoek aan de Cementerio General (begraafplaats) en de Calvario ten westen van de plaza is de moeite waard. Vanaf de Cerro El Baúl in zone 4, ten oosten van het centrum, heb je een mooi uitzicht op de stad. Je kunt met bus 3 naar de Colonia La Molina in zone 5 gaan van waaruit een pad naar de Cerro loopt.

Quetzaltenango is echter vooral vanwege de dorpen in de omgeving een bezoek zeker waard!

Rondreizen

Groepsrondreis Guatemala

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Guatemala ontdek je de prachtige, ongerepte natuur, de kleurrijke inwoners en de oude koloniale gebouwen. We brengen...

v.a. 2129.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Andere bezienswaardigheden en Guatemala