Regio Hochpustertal

Swipe

Oost-Tirol

Het Hochpustertal is eigenlijk geen op zichzelf bestaand dal, maar een gebied. Het omvat het Pustertal, het Villgratental en het Tiroler Gailtal. In z'n algemeenheid zou je kunnen zeggen dat het westelijke gedeelte van Oost-Tirol gevormd wordt door het Hochpustertal.

Men noemt het Hochpustertal ook wel de tuin van de Dolomieten. Deze naam is niet uitsluitend commercieel, het voorjaar is in het dal zeer uitbundig vanwege de grote hoeveelheid zon die alles in hoog tempo een kleurrijk aanzicht geeft. Terwijl op de bergen nog volop sneeuw ligt en de skiërs en langlaufers nog actief hun sport beoefenen, is het in sommige delen van het Hochpustertal, vooral op de noordelijke hellingen, al mogelijk om een kleurtje op te doen op een terrasje.

Onder het motto Alpin Aktiv Hochpustertal organiseren de bergscholen diverse activiteiten, in de winter variërend van het beklimmen van een bevroren waterval tot georganiseerde skitochten naar plaatsen waar u anders nooit zou komen, in de zomer bergwandelingen naar dezelfde gebieden, zowel voor de beginnende als de gevorderde wandelaar. Vanuit het (Hoch)Pustertal zijn meer dan 20 goed gemarkeerde wandelingen uitgezet, de lokale rondjes natuurlijk niet meegerekend.

Informatie:

Internet via www.hochpustertal.com

Foto Onze Oost-Tirol expert
Onze Oost-Tirol expert

AUTEUR PAUL DE WAARD

Minder of onbekende bestemmingen en vreemde volkeren, daar kun je auteur Paul de Waard voor wakker maken. Hij reisde over de wereld van Laos tot Jamaica, van de Noordkaap tot Zuid-Afrika. Hij zat tussen de berggorilla’s in Uganda en aan bij de president van Gambia. Hij eet net zo gemakkelijk in een sterren restaurant als een broodje kakkerlak op een markt ergens in het verre oosten. Rijden op een olifant of zwemmen in een trog met acht kilometer water onder de snorkel, het maakt hem allemaal niet uit.

Vakanties in Oostenrijk

Hotel Försterhof

Uniek gelegen, bijna direct aan de mooie Wolfgangsee, vind je Hotel Försterhof. Geniet in dit authentieke en sfeervolle hotel van ruime kamers...

v.a. 279.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Oost-Tirol