Regio Hochpustertal

Swipe

Regio Hochpustertal

Het Hochpustertal is eigenlijk geen op zichzelf bestaand dal, maar een gebied. Het omvat het Pustertal, het Villgratental en het Tiroler Gailtal. In z'n algemeenheid zou je kunnen zeggen dat het westelijke gedeelte van Oost-Tirol gevormd wordt door het Hochpustertal.

Men noemt het Hochpustertal ook wel de tuin van de Dolomieten. Deze naam is niet uitsluitend commercieel, het voorjaar is in het dal zeer uitbundig vanwege de grote hoeveelheid zon die alles in hoog tempo een kleurrijk aanzicht geeft. Terwijl op de bergen nog volop sneeuw ligt en de skiërs en langlaufers nog actief hun sport beoefenen, is het in sommige delen van het Hochpustertal, vooral op de noordelijke hellingen, al mogelijk om een kleurtje op te doen op een terrasje.

Onder het motto Alpin Aktiv Hochpustertal organiseren de bergscholen diverse activiteiten, in de winter variërend van het beklimmen van een bevroren waterval tot georganiseerde skitochten naar plaatsen waar u anders nooit zou komen, in de zomer bergwandelingen naar dezelfde gebieden, zowel voor de beginnende als de gevorderde wandelaar. Vanuit het (Hoch)Pustertal zijn meer dan 20 goed gemarkeerde wandelingen uitgezet, de lokale rondjes natuurlijk niet meegerekend.

Informatie:

Internet via www.hochpustertal.com

10 prachtige bestemmingen in Regio Hochpustertal en Oost-Tirol