Regio Lienzer Dolomieten

Swipe

Oost-Tirol

Het zuiden van Oost-Tirol staat bekend om de steile wanden van de schijnbaar ongenaakbare Lienzer Dolomieten. Bij nadere bestudering valt dat overigens best mee, vanuit alle plaatsen in het gebied van de Lienzer Dolomieten zijn prachtige wandelingen mogelijk. De lokale toeristenorganisaties hebben er in totaal 22 beschreven en gemarkeerd. In het hart van het gebergte vindt u aan de Laserzsee de Karlsbader Hütte, ideaal en populair uitgangspunt voor wandelaars in dit deel van Oost-Tirol. Er zijn overigens tal van wandelingen mogelijk tussen het Gailtal en het Pustertal maar enige conditie is wel noodzakelijk. In de Lienzer Dolomieten liggen tal van meren. De bekendste is ongetwijfeld de Tristacher See, even ten zuidwesten van Lienz.

Voor bergbeklimmers (Alpinkletterer) zijn de Lienzer Dolomieten een ècht paradijs. Als u het zelf wilt gaan proberen: er zijn diverse verenigingen die u graag begeleiden. Voor de beginnende en gevorderde bergbeklimmer hebben de Lienzer Dolomieten tal van uitdagingen in petto. Gerekend vanuit Lienz voert het Drautal in oostelijke richting tot ver in Karinthië. Het Iseltal baant zich een weg naar het noorden en voert vanaf St. Johann im Walde door het gebied van de zuidelijke Hohe Tauern.

Internet: www.lienzerdolomiten.net

Foto Onze Oost-Tirol expert
Onze Oost-Tirol expert

AUTEUR PAUL DE WAARD

Minder of onbekende bestemmingen en vreemde volkeren, daar kun je auteur Paul de Waard voor wakker maken. Hij reisde over de wereld van Laos tot Jamaica, van de Noordkaap tot Zuid-Afrika. Hij zat tussen de berggorilla’s in Uganda en aan bij de president van Gambia. Hij eet net zo gemakkelijk in een sterren restaurant als een broodje kakkerlak op een markt ergens in het verre oosten. Rijden op een olifant of zwemmen in een trog met acht kilometer water onder de snorkel, het maakt hem allemaal niet uit.

Vakanties in Oostenrijk

10 prachtige bestemmingen in Oost-Tirol