Regio Lienzer Dolomieten

Swipe

Iseltal zuid

De regio Lienzer Dolomieten gaat iets onder St. Johann im Walde over in de regio Hohe Tauern Oost-Tirol. Vanuit Lienz passeert u de volgende plaatsen die nog wel tot deze regio behoren.

Oberlienz
In het weekeinde voorafgaande aan carnaval kent Oberlienz een oude traditie: Schnapsbrennertäge. U kunt niet alleen meemaken hoe de beroemde sterke drank wordt vervaardigd, u kunt het ook proeven tezamen met typische streekgerechten. In het dorp is een openluchtmuseum gevestigd waar u kunt kennismaken met tal van oude ambachten. Oberlienz ligt slechts op 3 kilometer afstand van Lienz (u passeert de Tammerburg als u niet in de gelegenheid was deze tijdens uw wandeling door Lienz aan te doen), maar heeft zijn dorpskarakter weten te behouden. In het dorp is het bekende poppenmuseum (Puppenheimat) gevestigd waar meer dan 400 handvervaardigde poppen getoond worden. Via Oberlienz kunt u met de auto via een tolweg het ski- en wandelgebied Zettersfeld bereiken.

Informatie:
Internet via www.sonnendoerfer.at

Ainet

Ook Ainet is er veel aan gelegen om het de vakantieganger naar de zin te maken. Het dorp vormt een ideaal uitgangspunt voor wandelingen in de Schobergruppe, het gebergte ten oosten van de Felbertauern autoweg en deel uitmakend van de Hohe Tauern. In de winter is het mogelijk om sledetochten te ondernemen en worden er tal van winterse activiteiten georganiseerd. In het moerasachtige gebied boven Ainet, met z'n unieke flora, werden gedeeltes van de film Der Bär opgenomen.

Informatie:
Internet via www.ainet.in

Speciaal voor de kinderen: Trektochten met lama's: www.dolomitenlama.at

10 prachtige bestemmingen in Iseltal zuid en Oost-Tirol