Reizen vanuit Afrika

Swipe

Reizen vanuit Afrika

Er zijn maar weinig reizen naar Antarctica die Afrika als startpunt hebben. Dit is niet echt verwonderlijk: het continent Antarctica ligt circa 4000 km verwijderd van Zuid-Afrika. Dit is dus zeker 5 dagen varen op open zee. De enige stukjes land tussen de twee continenten zijn de Prince Edwardeilanden en de Crozeteilanden. Op dit moment is het alleen mogelijk om vanuit Kaapstad naar het vasteland (Dronning Maud Land) van Antarctica te vliegen en vandaar uit een basiskamp activiteiten te ondernemen. Vanuit Réunion, een Frans eiland voor de kust van Mauritius, bestaat de mogelijkheid om de Franse subantarctische eilanden te bezoeken.

Dronning Maud Land

De Russische organisatie TAC organiseert reizen en expedities naar het binnenland van Antarctica. Zij zetten hiertoe ieder voorjaar een basiskamp op in Dronning Maud Land waar de passagiers-vrachtvliegtuigen kunnen landen op een landingsbaan van ijs. Het kamp bestaat uit een aantal dubbelwandige tenten, een verwarmde tent die als gemeenschapstent dient. Op 14 km van de landingsbaan staat het gastenverblijf Schirmacher Oasis in een sneeuwvrij heuvelachtig gebied.

De containerachtige gebouwen zijn goed geïsoleerd en verwarmd. Ze bieden ieder plaats aan maximaal vijf personen. Er is een keuken, een toilet met douche en een Russische sauna. De vlucht van Kaapstad naar Schirmacher Oasis duurt ongeveer 6 uur. Het landschap in de omgeving is werkelijk adembenemend. Dieren komen er niet veel voor, maar soms worden Adéliepinguïns of zuidpooljagers gezien. In de zomer liggen de temperaturen rond het vriespunt.

Er worden verschillende programma’s aangeboden. Het basisprogramma waarbij geen extreme activiteiten worden ondernomen bestaat uit een achtdaagse reis. Van de acht dagen kunt u drie volle dagen op Antarctica doorbrengen met diverse activiteiten. Er kunnen tochten gemaakt worden door het berglandschap met gletsjers met immense fronten, over de ijskap en naar ijsgrotten. Stoere zwemmers kunnen een duik nemen in een van de vele meren op de ijskap. Er kan een bezoek gebracht worden aan het Russische station Novolazarevskaya. Het Russische station is op 18 januari 1961 in gebruik genomen. Er werken maximaal 70 mensen.

Een ander programma neemt u mee naar een keizerspinguïnkolonie bij het Eckstrom-ijsplateau. U kampeert dan bij de bergrug Fenriskjeften op 5 km afstand van de kolonie. Niet alleen de pinguïnkolonie, maar ook het fenomenale landschap zal een onuitwisbare indruk maken.

Ook is het mogelijk om deel te nemen aan een skitrekking vanaf 89°NB naar de geografische zuidpool, de zogenaamde Last Degree. Voor deze reis wordt u naar een kamp op 89°NB gevlogen vanwaar u op de ski’s verder gaat. Na aankomst op de Zuidpool wordt u teruggevlogen naar de Schirmacher Oasis. Na nog een enkele dag in de oase wordt de terugvlucht naar Kaapstad aanvaard.

Rondreizen

Groepsrondreis Antarctica

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...

v.a. 14999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Reizen vanuit Afrika en Antarctica