Reizen vanuit Punta Arenas (Chili)

Swipe

Reizen vanuit Punta Arenas (Chili)

Vanuit Punta Arenas in Chili wordt een heel ander soort reizen naar Antarctica georganiseerd dan vanuit Ushuaia in Argentinië. Zo is er de mogelijkheid om naar de Chileense basis Frei op het South Shetlandeiland King George te vliegen. U kunt dezelfde dag terugvliegen, een nacht op de basis blijven of aan boord van een expeditiecruiseschip stappen en een reis langs het Antarctisch Schiereiland maken. Ook kunt u vanuit Punta Arenas naar het basiskamp Patriot Hills vliegen en van daaruit deelnemen aan verscheidene expedities.

Met de wekelijkse vlucht van LanChile kunt u vanuit Punta Arenas tevens naar de Falklandeilanden reizen. De Falklandeilanden zijn weliswaar geen subantarctische eilanden in strikte zin, maar de flora en fauna vertonen veel gelijkenis. Daarom is de eilandengroep toch op deze website opgenomen.

Nationaal park Torres del Paine

Voor diegenen die vooraf iets willen zien van de omgeving van Punta Arenas is NP Torres del Paine het uitgelezen gebied. Het park herbergt een van de mooiste en meest ongerepte natuurgebieden ter wereld. Het grillige Paine Massief domineert het landschap. Gletsjers afkomstig van de zuidelijke ijskap monden uit in de talloze meren. Oevers en berghellingen worden bedekt door uitgestrekte oerbossen met een unieke flora en fauna. Regelmatig zweven er condors hoog in het luchtruim, lopen er groepjes guanaco’s te grazen en sluipt er in de bergen (vaak ongezien) een poema rond. Dit alles maakt NP Torres del Paine tot een zeer aantrekkelijk gebied.

Voor wandelaars zijn er mogelijkheden te over, van eenvoudige wandelingen op paden over vlak terrein tot intensieve trekkings over gebergte en gletsjers. Voor mensen die slechter ter been zijn of niet van wandelen houden, zijn er legio mogelijkheden om per auto, boot of paard de verschillende delen van het park te bezoeken.

Punta Arenas

In de beginjaren van het toerisme naar Antarctica was Punta Arenas de belangrijkste vertrekhaven voor reizen naar Antarctica. Om financieel-economische redenen hebben de meeste rederijen ervoor gekozen om uit te wijken naar Ushuaia. Dit wil niet zeggen dat Punta Arenas daarmee een dode stad is geworden. Immers, de meeste bezoekers van NP Torres del Paine komen via Punta Arenas. De stad is tevens de aanleghaven van de Via Australis en de Mare Australis die beide tochten maken door het fjordengebied van Patagonië en Vuurland en daarbij Kaap Hoorn en Ushuaia aandoen.

10 prachtige bestemmingen in Reizen vanuit Punta Arenas (Chili) en Antarctica