Reizen vanuit Punta Arenas (Chili)

Swipe

Musea en excursies

Bent u een of enkele dagen in Punta Arenas dan kunt u de volgende musea en bezienswaardigheden bezoeken:

• Plaza de Armas is het centrale plein waaromheen historische gebouwen liggen. Zo is er het Teatro Español, de kathedraal en het Palacio Braun-Menendez. Midden op het plein staat een standbeeld van Hernando Magelhaen en vier Yamana-indianen.

• Museo Regional Salesiano Borgatello. Een cultuur- en natuurhistorisch museum in 1893 gesticht door salesianer missionarissen. Het pronkstuk is de huid van de Milodon (een dinosaurusachtige) die hier in de omgeving is gevonden. Het museum ligt aan de Avenida Bulnes 347 op de hoek van de Sarmiento.

• Het regionaal historisch museum in het Palacio Braun-Menendez. Het gebouw is het voormalige herenhuis van de familie Braun-Menendez. Als een van de rijkste families hadden zij hun huis overdadig en luxueus ingericht. Het museum geeft een goed beeld van hoe de aristocratie in de koloniale tijd leefde. Het palacio ligt aan de Magallanes 949 bij de Plaza de Armas.

• El Museo del Recuerdo en het bijbehorende Instituto de la Patagonia. Het openluchtmuseum is een soort streekmuseum met gebruiksvoorwerpen en voertuigen uit de koloniale tijd. Het museum bevindt zich op de hoek van de Avenida España en de Los Flamencos. Excursies vanuit Punta Arenas:

• Puerto Hambre en Fuerto Bulnes. Bezoek de historische plaats Puerto Hambre, waar de eerste poging tot kolonisatie had plaatsgevonden en het eerste Spaanse fort: Fuerto Bulnes.

• Pinguïnkolonies. In de omgeving van Punta Arenas zijn op twee plaatsen Magelhaenpinguïnkolonies te bezoeken. De een ligt op de eilanden Martha en Magdalena met circa 50.000 dieren. De andere is bij Otway, deze is makkelijker te bezoeken, maar heeft slechts enkele honderden dieren.

• NP Torres del Paine. Omdat het park op zes uur rijden van Punta Arenas ligt, is het niet met een dagexcursies te bezoeken. U heeft voor een kort bezoek in ieder geval drie dagen nodig. Uitgebreide informatie over Punta Arenas kunt u vinden in de Elmar Wereldwijzer Chili.

10 prachtige bestemmingen in Musea en excursies en Antarctica