Rethymnon

Swipe

Rethymnon

Ten westen van Heraklion, de hoofdstad van Kreta, ligt het departement Rethymnon. Rethymnon zelf is een mooi stadje met ongeveer 25.000 inwoners tussen Heraklion (78 km) en Chania (58 km) in. In Rethmynon overheerst het Venetiaanse karakter dat vrij ongeschonden bewaard is gebleven omdat het stadje nooit door aardbevingen getroffen is.

Aangenaam wandelen

De binnenstad van Rethymnon ligt achter de Porta Guera (grote poort) aan het begin van de Odos Antistaseos. Het is het enige overblijfsel van de oudere stadswallen. Het is aangenaam wandelen door de nauwe straatjes met de Venetiaanse herenhuizen met fraai gebeeldhouwde deurstijlen, typische houten balkonnetjes en luiken. De mooiste Venetiaanse huizen zijn te vinden aan de Odos Arambatzoglou en de Odos Renieri.

Fortezza

Uiteraard heeft Rethymnon ook een fort, dat overigens nog in zeer goede conditie is. Het Fortezza, gebouwd van 1573 tot 1578 staat op het uiterste puntje van het uitstekende stukje land waarop Rethymnon gebouwd is. Bij de ingang bevindt zich het Archeologisch Museum. Oostelijk van het fort van Rethymnon ligt het pittoreske Venetiaanse haventje waaromheen kleurrijke herenhuizen staan waarin nu veel restaurants zijn gevestigd.

Venetiaanse loggia

Andere hoogtepunten in de stad zijn: de Venetiaanse loggia (kruispunt Odos Paleologou/Arkadiou), De Rimondi Fontein uit 1588 aan het gezellige Plateia Platanos, de Agios Frangiskoskerk aan de Odos Antistaseos met daarnaast de vroegere Turkse school met een prachtige deurpost, de Neratzes Moskee met de hoge minaret aan de Odos Bernardou, voorheen de Santa Mariakerk. Let hier ook weer op de fraaie deurlijsten.

Folklore museum

Ook aan de Odos Berbardnou bevindt zich het Folklore Museum van Rethymnon. Op het kruispunt Odos Koroneou en Odos Smyrnis ten slotte, staan vijf fonteinen. Aan de Odos Venizelou grenst een lang zandstrand dat zich kilometers langs de kust uitstrekt. Hier bevinden zich de meeste hotels en appartementencomplexen.

Minos Hotel

Zeer centraal gelegen nabij de prachtige Griekse kust ligt Minos Hotel. Hier vier je op en top vakantie. Ontspan op je ligbedje...

v.a. 476 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Rethymnon en Kreta