Reykjavík

Swipe

Excursies vanuit Reykjavík

Vanuit Reykjavík worden bijna alle denkbare excursies aangeboden, per vliegtuig, veerboot of bus.

Busexcursies

De verschillende busmaatschappijen organiseren in de zomermaanden een groot aantal busexcursies, al of niet met een lijnbus. De meeste excursies zijn dagexcursies. Hieronder een kleine greep uit het totale assortiment. Voor meer en specifieke informatie kunt u meestal wel bij uw touroperator terecht. Ook meerdaagse excursies, bijvoorbeeld naar het binnenland of de Westmann-eilanden, zijn mogelijk. Het wordt aanbevolen deze excursies van tevoren te reserveren.

Iedere ochtend om 7:15 uur rijdt een gratis bus van de camping van Reykjavík (Laugardalur) naar het BSÍ busstation, waarvandaan alle lijnbussen en busexcursies vertrekken.

De meeste natuurschatten, zoals geisers die tot 30 m hoog spuiten, afgewisseld met watervallen, lavavelden, kraters en mineraalrijke bronnen, liggen nabij Reykjavík. De plaats is dan ook een uitgekiend uitgangspunt om IJslands majestueuze natuur verder te verkennen. Omdat de IJslanders dat uiteraard ook inzagen, kunnen vanuit Reykjavík mooie dagtochten gemaakt worden naar onder meer de geiser Strokkur, de waterval Gullfoss en terreinen met borrelende zwavelbronnen. Ook is vanuit Reykjavík het nationale park Thingvellir bereikbaar, waar duizend jaar geleden het eerste democratische parlement ter wereld werd opgericht. Van onderstaande beschrijvingen kunnen de prijzen en organisatoren bij het toeristenbureau (Adalstraeti 2) worden opgevraagd.

Zeevissen

Een 3,5 uur durende tocht vanaf de haven. Voor zeevissers bestaan er interessante tochten op IJslands grootste baai (Faxaflói) naar de buitengewoon rijke visgronden op slechts een paar minuten varen van de stad. De boten zijn vanzelfsprekend volledig geschikt voor het zeevissen. Hengels en tuig zijn aanwezig en de zelfgevangen vis mag gehouden worden. De vissoorten die u kunt vangen zijn hoofdzakelijk kabeljauw, schelvis en heilbot. Op verzoek kan de gevangen vis in bepaalde restaurants bereid en gegeten worden. Tijdens het vissen kunnen kleine walvissen en tienduizenden zeevogels waargenomen worden.

Op de uitkijk naar walvissen

Het is een enorme gewaarwording voor iedereen die van de natuur houdt om deze kans te grijpen om een paar van het steeds groter -wordende aantal walvissen te bekijken. Ze tuimelen in hun natuurlijke leefgebied, de schone en niet-verontreinigde zee rond IJsland, waarop al meer dan 10 jaar niet meer gejaagd wordt. Tegelijkertijd kunnen aan boord de zeevissers hun kunnen tonen en kabeljauw, schelvis, heilbot en andere vissoorten vangen.

Op de rug van een IJslands paard

IJslandse paarden zijn wereldwijd bekend bij de paardenliefhebbers door de voor de ruiter zo comfortabele tölt, een alleen op IJsland voorkomende gang. Meer dan 1000 jaar lang waren de IJslandse paarden het enige transportmiddel in het wegenloze land. De dieren zijn uitermate tred-zeker en moedig in het terrein. In de directe omgeving van Reykjavík leven ongeveer 5000 paarden.

Ski-Doo avontuur

Met jeeps via de steden Selfoss en Hella, door het weelderige landbouwgebied in het zuidwesten en de uitgestrekte zandvlaktes aan de rechterhand en ontelbare watervallen aan de linkerhand. In deze omgeving speelde de Njáls Saga zich af. U rijdt verder langs de Seljalandsfoss en de Skógafoss. Hierna voert de route naar de ijskap van de Myrdalsjökull. Hiervandaan begint het sneeuwscooteravontuur in een eenzame, witte wereld, over de toppen van de Katla.

De Westfjorden

Na slechts 45 minuten vliegen bereikt u Ísafjördur, het centrum van de Westfjorden met zijn diepe fjorden en steile klippen; kortom, een landschap met contrasten. Een plaatselijke reisleider begeleidt u tijdens de bustoer door het fjorden- en rotslandschap, ver van de toeristencentra. Langs de steile kust bij Óshlíd bezoekt u kleine vissersplaatsjes en krijgt u een indruk van de overweldigende schoonheid van dit landschap.

De Westmann-eilanden

Op een afstand van slechts 25 minuten vliegen liggen de Westmann-eilanden, waar in 1973 op het bewoonde eiland Heimaey een grote vulkaanuitbarsting plaatsvond. De nog hete lava verwarmt de huizen nog steeds. U kunt genieten van een excursie over het eiland, waarbij u zowel bij de oude als de nieuwe vulkaan de nog dampende lava kunt zien en aanraken. Er wordt ook een bezoek gebracht aan de kliffen, waar vele duizenden zeevogels nestelen. Vanaf een boot kunt u walvissen en papegaaiduikers zien.

Rondvlucht over vulkanen, gletsjers en geschiedenis

Na nog geen halfuur vliegen zit u al boven de Westmann-eilanden en vliegt u over Heimaey en Surtsey. Vervolgens terug naar de kust en over de Eyjafjallajökull naar de beroemde vulkaan Hekla, die in 2000 voor het laatst uitbarstte. Even verderop ligt de gouden waterval Gullfoss en het hetebronnengebied Geysir. Hierna vliegt u over Thingvellir en enige minuten later zit u alweer boven Reykjavík, de lavastad Hafnarfjördur en de residentie van de IJslandse president: Bessastadir.

Groenland

Odin Air biedt ’s zomers de gelegenheid om dagelijks naar Groenland te vliegen. Daar kunt u genieten van de ruwe kustlijn van Oost-Groenland, de immense ijskap, gletsjers en ongelofelijk hoge, drijvende ijsbergen. Na de landing in Kulusuk, aan de ingang van de fjord van Angmagssalik, neemt een safari-jeep u mee voor een opwindende tocht door de wilde en onbedorven natuur in het land van de Inuits.

Er wordt een bezoek gebracht aan het dorp Kulusuk, waar wat gewandeld kan worden na de lunch in het gastenverblijf van Odin Air. U kunt het dagelijks leven meemaken van de bewoners, die hoofdzakelijk van de jacht op zeehonden en de visvangst leven. Er kan aan het eind van de dag een boot worden gehuurd, waarmee u de gigantische ijsbergen van dichtbij kunt bekijken. Behalve deze eendaagse trip, kunnen ook meerdaagse geboekt worden bij Odin Air, gelegen op het vliegveld van Reykjavík (Tel: 551.08.80).

Rondreizen

Groepsrondreis IJsland

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door IJsland reizen we langs de gehele zuidkust met haar prachtige watervallen, betoverende uitgestrekte landschappen, vulkanen, lavavelden, geisers...

v.a. 1899.00 p.p.

Familiereizen

Familiereis IJsland

Tijdens deze zeer afwisselende familiereis reis je door IJsland; het land van vuur en ijs. Het is een groepsreis voor liefhebbers van...

v.a. 2499.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Excursies vanuit Reykjavík en IJsland