Rhodos

Swipe

Griekse Eilanden

Het ultramoderne Rhodos-Stad strekt zich aan de andere kant van de oude Mandraki Haven (met de zuilen met de herten) uit. Op de pier staan aan de ene kant de drie windmolens en aan de andere kant een middeleeuws fort met een vuurtoren erop. Leuk om te bezoeken is de overdekte Néa Agorá, de Nieuwe Markt, waarachter zich het busstation bevindt. Volg de pier richting stad en u komt er vanzelf. Binnen verkopen marktkramers vooral groenten, fruit, vis en vlees.

Ongeveer twee kilometer buiten het centrum, ligt de Monte Smith die met de stadsbus te bereiken is. Deze heuvel die het hoogste punt van de stad vormt en van waaruit u een prachtig uitzicht heeft over de stad en de zee, is genoemd naar de Engelse admiraal Sydney Smith die tegen de Fransen vocht en hier een uitkijkpost had. Hier ligt ook de akropolis (wat bovenstad betekent) uit de 2de eeuw. Het gerestaureerde theater is te bezichtigen en ook nog enkele resten van oude tempels.

Foto Onze Griekse eilanden expert
Onze Griekse eilanden expert

AUTEUR MACHTELD LEISTRA

Met een classicus als vader was het duidelijk waar het gezin elk jaar op vakantie ging. In haar jeugd heeft journalist/ schrijfster Machteld Leistra (1968) dan ook elke oude steen in Griekenland mogen bewonderen. Later bleef Griekenland haar favoriete vakantiebestemming en ze woonde enkele jaren op Kreta. Over haar Kretenzische belevenissen schreef ze columns in Griekenland Magazine en voor o.a. de Wereld Omroep. Ook verscheen er een reisgids over de Griekse Eilanden van haar hand.

Vakanties in Griekenland

10 prachtige bestemmingen in Griekse Eilanden