Rhodos

Swipe

Onzichtbaar dorp

Voor Lindos liggen nog een heleboel fraaie plekken die een bezoek waard zijn. Gewoon de oostelijke kustweg vanaf Rhodos-Stad volgen, dan komt u ze haast vanzelf tegen. Aan deze kant liggen ook talloze mooie stranden. De tocht begint bij Rodini, 3 km ten zuiden van Rhodos-Stad. Het is een door de Italianen aangelegd natuurpark dat met zijn mooie bomen, bloemen, watervalletjes en meertjes idyllisch aandoet. Circa 10 kilometer buiten Rhodos-Stad ligt het dorp Kalithea dat vroeger enkele geneeskrachtige bronnen bezat die nu niet meer in gebruik zijn. Het dorp ligt in een hele mooie bosrijke omgeving. In 1929 bouwden de Italianen er een kuuroord: de Thermes Kalitheas. Dit oord ligt er nu enigszins vervallen bij, maar is wel aardig door de mooie omgeving waarin het zich bevindt. Het dorp heeft ook een schattig haventje.

Even verderop ligt Faliraki, een zeer toeristisch vakantieparadijs met veel hotels en appartementen. Er is een mooi, maar erg druk uitgestrekt zandstrand. Áfanto betekent ‘onzichtbaar| en het dorp Afantous dat u vervolgens passeert, ligt dan ook verscholen tussen de abrikozenboomgaarden zodat zeerovers het niet konden vinden. Het sfeervolle Kolimbia is het volgende dorp op de route. Zo’n 4 kilometer landinwaarts liggen te midden van het groen de Eptá Pigés, de zeven bronnen. Met het water van deze bronnen worden de boomgaarden in Kolimbia geïrrigeerd. Tsambika is bekend om zijn mooie, maar drukke zandstrand èn om het gelijknamige klooster. Het oude Moni Kato Tsambika ligt er verlaten bij. Via een steil weggetje bereikt u het nieuwe klooster Moni Tsambika. Boven heeft u een spectaculair uitzicht. Het witte klooster is een bedevaartsoord.

Het grootste dorp van Rhodos, Archangelos, is de volgende bestemming op de route. Het is een nog redelijk authentieke plaats met witte huisjes met felgekleurde poorten en nauwe straatjes. Blikvanger is de Archangeloskerk met de opvallende klokkentoren en een mooie binnenplaats met mozaïek. Boven het dorp verrijzen de ruïnes van de Johannieterburcht. Rondom het dorp wordt veel fruit geteeld. In het centrum zitten nog traditionele tapijtweverijen en pottenbakkerswerkplaatsen.

Voor het dorp Charaki moet even afgeweken worden van de doorgaande weg. Dit schilderachtig vissersdorp ligt aan de kust. Niet ver ervandaan zijn de ruïnes te zien van het piratenkasteel Faraklos op een steile rots. Het laatste dorp voor Lindos heet Kalathos.

10 prachtige bestemmingen in Onzichtbaar dorp en Griekse Eilanden