Rhodos

Swipe

Rhodos-Stad

De Kolos van Rhodos mag dan wel spoorloos zijn, de haven van de hoofdstad van het eiland is nog steeds erg herkenbaar door de twee veel gefotografeerde zuilen met de herten die aan de ingang van de Mandrakihaven staan. De hinde en de bok zijn de symbolen van Rhodos. Ook de oude windmolens op de pier vormen markante herkenningspunten. Langs deze kant kunt u de oude stad binnen wandelen via de Vrijheidspoort.

Het is erg gemakkelijk om u hier in de Middeleeuwen te wanen. In de zomerperiode komt er wel iets meer fantasie aan te pas omdat het er dan wemelt van de bezoekers. Ook zijn er natuurlijk de nodige souvenirwinkeltjes en horecagelegenheden te vinden. De hele binnenstad is ommuurd en voorzien van robuuste torens met kantelen. Er loopt een wandelpad langs de gehele lengte van de stadswallen. ’s Avonds is dit middeleeuwse spektakel mooi verlicht. Dit stuk Rhodos-Stad is zo mooi en historische zo waardevol dat de Unesco het in 1988 op de Werelderfgoedlijst plaatste.

Musea in Rhodos-Stad:

# Archeologisch Museum (Platia Mouseiou).

# Byzantijns Museum (Alexandrouplein).

# Museum voor Moderne Griekse kunst (Platia Symi).

# Museum voor Decoratieve Kunsten (Platia Argirokastrou). Let op: musea en veel bezienswaardigheden zijn op maandag en vaak ook op zondag gesloten.

Leuk voor kinderen

# Het aquarium van het Oceanografisch Instituut op het noordelijkste puntje van Rhodos-Stad (dagelijks geopend). Deze attractie is ongeveer een kwartiertje lopen vanuit de Middeleeuwse binnenstad.

# In Rhodos-Stad worden vier keer per week vlooienmarkten gehouden. Op woensdag en zaterdag bij de Agios Dimitrios; op donderdag aan de Odos Vyronos en op vrijdag aan de Odos Konstantinou Ydraiou. Tips

# Vanaf de Mandraki haven kunnen dagtochten per boot gemaakt worden naar andere eilanden van de Dodekanessos, zoals het piepkleine Symi, Kalymnos, Patmos, Pserimos en Nisyros.

# De stranden bij Rhodos-Stad zijn zeer druk. Bent u op meer rust gesteld, dan kunt u beter buiten de stad gaan baden. Mogelijkheden zijn er te over.

10 prachtige bestemmingen in Rhodos-Stad en Griekse Eilanden