Rhodos

Swipe

Griekse Eilanden

Bij het dorp Lardos even voorbij Lindos gaat er een weg het binnenland in. Uiteindelijk komt hij uit aan de westkant van het eiland. Ongeveer halverwege ligt Laerma een wit authentiek dorpje in de bergen. Na Lindos kunt u de weg naar beneden blijven volgen langs Asklipio, Genadi en Agios Pavlos in het zuiden van het eiland. Vanuit dit laatste dorp is de uiterste zuidpunt van het eiland, Prassoni, te bereiken.

Dit is een schiereilandje dat ’s winters door de zee van het vaste land wordt gescheiden. Het heeft een strand. Bij Katavia, een dorpje vlakbij Agios Pavlos gaat de weg langs de westkust naar boven weer richting Rhodos-Stad. U kunt dus een hele ronde langs het eiland maken, maar daar bent u wel even mee bezig. Wij pakken de draad weer op bij Rhodos-Stad en gaan zo westwaarts naar beneden.

Foto Onze Griekse eilanden expert
Onze Griekse eilanden expert

AUTEUR MACHTELD LEISTRA

Met een classicus als vader was het duidelijk waar het gezin elk jaar op vakantie ging. In haar jeugd heeft journalist/ schrijfster Machteld Leistra (1968) dan ook elke oude steen in Griekenland mogen bewonderen. Later bleef Griekenland haar favoriete vakantiebestemming en ze woonde enkele jaren op Kreta. Over haar Kretenzische belevenissen schreef ze columns in Griekenland Magazine en voor o.a. de Wereld Omroep. Ook verscheen er een reisgids over de Griekse Eilanden van haar hand.

Vakanties in Griekenland

Hotel Gaia Royal

Het rustig gelegen Hotel Gaia Royal is een ideale bestemming voor het hele gezin. Er zijn veel faciliteiten voor jong en oud,...

v.a. 469.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Griekse Eilanden