Rocky Mountain National Park

Swipe

Rocky Mountain National Park

Het schitterende Rocky Mountain National Park biedt glasheldere meren, woeste watervallen, bergtoppen tot wel vier kilometer hoog en een overvloed aan wilde dieren. Het park ligt op iets meer dan een uur rijden van Denver en is één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van de Verenigde Staten. Voor vele reizigers zijn de Rocky Mountains dan ook de reden om naar Denver te reizen.

Met een oppervlakte van 900 vierkante kilometer, zestig bergen, weiden met wilde bloemen, dichtbegroeide wouden en dieren als beren, elanden en poema’s is het een ware droom voor natuurliefhebbers. Je kunt er lange en soms pittige tochten maken op de wandelpaden die in totaal meer dan 500 kilometer beslaan. Of beklim één van de bergen die luisteren naar grootse namen, zoals Cirrus, Longs Peak, Storm en Chiefs Head.

Erg populair zijn de ‘wild life viewing tours’, waarbij je met een ranger op zoek gaat naar groot wild. De kans om deze dieren te zien is erg groot, want de Rocky Mountains is een thuis voor onder andere zwarte beren, wapiti’s, schapen, edelherten en bergleeuwen. Er zijn ook speciale rondleidingen voor kinderen en tieners, die hun ogen uit zullen kijken. Mocht je één of meerdere nachten verblijven in het park, dan kun je deelnemen aan een ‘stargaze tour’. Diep in de nacht kijk je naar de sterrenhemel en leert van alles over het universum. Dit is slechts een kleine greep uit het aanbod van tours die georganiseerd worden. Het is wel verstandig om een tour tijdig te reserveren, want ze zijn erg gewild en kunnen daarom volgeboekt zijn tijdens je verblijf.

Eén van de meest belopen paden is de Trail Bridge Road. Hier loop je over een bergkam van wel 3,5 kilometer hoogte, met adembenemende uitzichten en zelfs een hele beverkolonie. Deze tocht kan je te voet maken, maar ook te paard. Je gaat dan met een ranger door het hooggebergte en stopt tussendoor voor een picknick en nu en dan ook om te vissen op bijvoorbeeld forel. Er zijn veel mogelijkheden en moeilijkheidsgraden wat de wandelingen betreft, dus zorg ervoor dat je vooraf voldoende informatie inwint.

Wanneer je wilt overnachten meld je dat van te voren bij één van de informatiecentra. Je mag wild kamperen, maar er zijn ook een aantal speciaal daarvoor ingerichte plaatsen. Het is maar net hoe avontuurlijk je bent ingesteld.

In ieder geval is een bezoek aan Rocky Mountain National Park geweldig, of je nu kiest voor een dag- of een meerdaagse tocht.

10 prachtige bestemmingen in Rocky Mountain National Park en Denver