Rodrigues

Swipe

Eilandjes

Er liggen 18 kleine eilanden in de lagune rond Rodrigues, voornamelijk voor de zuid- en westkust. Heerlijke bestemmingen zijn het voor een boottrip en een snorkelduik bij een verlaten strandje. Je kunt een vissersboot charteren of deelnemen aan een georganiseerde tocht waarbij een barbecuelunch met verse vis is inbegrepen.

Île aux Cocos

Voor Île aux Cocos, het populairste eiland, is een vergunning nodig omdat het een vogelreservaat is. Deze is aan te vragen bij het Administration Office, Rue de la Solidarité, Port Mathurin, tel. 831 1504. Ga je georganiseerd op stap (via hotel of reisbureau) dan wordt dit voor je geregeld.

De trip naar dit eiland is al een klein avontuur. Na een uurtje varen doemt het langgerekte eilandje op uit het niets, een laagliggende strook wit zand van net een kilometer lang. De lagune is hier zo ondiep dat bij laag tij het laatste stuk door het water gelopen moet worden, langs koraal en stenen die boven water uitsteken. Talloze vogels vliegen laag langs de waterlijn. Een deel van het eiland is afgeschermd om de nesten te beschermen. De vogels krijgen af en toe gezelschap van bidsprinkhanen en Nephila-spinnen met hun enorme webben.

Het is een mooie desolate plek met twee vaste bezoekers: ambtenaren die belast zijn met het toezicht. Stromend water en elektriciteit ontbreken, wat het Robinson Crusoë-gevoel alleen maar versterkt. Op een gasgrill wordt verse vis voor de lunch voor de dagjesmensen bereid. De terugtocht tegen de wind in kan nogal kil zijn – neem een jas mee.

Île aux Sable

Het kleinere buureiland van Cocos is ook een natuurreservaat en niet toegankelijk zonder vergunning.

Île Hermitage 

Ook onbewoond en veel gefotografeerd,  op 25 minuten varen van Port Sud Est. De inwoners van Rodrigues geloven dat er een grote schat begraven ligt.

Île aux Crabes

Krabbeneiland ligt op 25 mintuten varen van Pointe Corail. Er is een schapenfarm gevestigd.

Île aux Chats

Het koraalrifje bij dit katteneiland voor de zuidkust trekt veel snorkelaars en duikers. Het Mourouk Ebony Hotel organiseert dagtochten naar het eiland.

Overig: voor een bezoek aan Île Paille-en-Qeue of het grote Île Gombrani kun je een bootje huren bij Rivière Cocos.

10 prachtige bestemmingen in Eilandjes en Mauritius