Salalah Plain

Swipe

Salalah Plain

Suggesties Salalah Plain
• Sumhuram aan Khawr Rawri
• Taqah (‘Castle’)
• Taqah (strand)
• Tawi Atayr
• Wadi Darbat

De kuststreek van Salalah herbergt een schat aan natuurwonderen en historisch erfgoed van wereldformaat. Waterbronnen, weergaloze zandstranden en plaatsen die steenrijk werden door handel in wierook- en mirrehars – om een tipje van de sluier te lichten.

Om Salalah Plain te bereiken, volgt u in Salalah Sultan Qabus St richting het oosten. Enkele kilometers verderop bevinden zich de akkers en plantages van sultan Qabus’ proefboerderij. Deze heeft een eigen winkel waarin groente en fruit worden verkocht aan het publiek. Wat verderop bevindt zich de fraaie ‘Castle Roundabout’ van hooggelegen Bayt Al Mamura, een paleis van de sultan. Deze is bepalend: de weg links leidt naar de bergen (Jabal Al Qara); Route 49 brengt u naar Taqah en Mirbat. Pas overal op voor overstekende kamelen.

Voor uw gemak zijn ook de bezienswaardigheden in de omgeving van Route 49, maar feitelijk in Jabal Al Qara, in deze sectie opgenomen.

Ayn Al Razat (Spring)

Als u op de hierboven genoemde rotonde de weg volgt naar de bergen, passeert u acht kilometer verderop het bord waarop Ayn Al Razat Park is aangegeven. U vindt hier een schaduwrijk park dat zich prima leent voor ontspanning en picknicken (geopend vr. en za.). De visrijke rivier wordt gevoed met bronwater en stroomt door een goot (falaj) naar Bayt Al Mamura en Razat Farm. U kunt hier ook vogels spotten.

Sol Katoro Resort

Sol Katoro Resort is een luxe en gezellig vakantiepark voor de hele familie. Voor jong en oud worden er grandioze activiteiten georganiseerd...

v.a. 89.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Salalah Plain en Oman