Sant Ferran

Swipe

Sant Ferran

Op 2 km ten zuiden van Es Pujols ligt het dorp Sant Ferran de Ses Roques. Tijdens de rit er naartoe passeert u de afslag naar de 18e-eeuwse wachttoren Torre de Punta Prima. In Sant Ferran staat een kerk uit 1889.

Druipsteengrot Cova d'en Xeroni (Cova d'en Jeroni)

Ten zuidoosten van Sant Ferran ligt de druipsteengrot Cova d'en Xeroni (Cova d'en Jeroni), die een boer in 1975 toevallig ontdekte toen hij een waterput wilde aanboren. De druipsteengrot bevat enkele fraaie pegels van kalksteen die vanaf het plafond naar beneden hangen (stalactieten), en kalksteenkolommen die uit de vloer omhoog rijzen (stalagmieten).

Romeinse kasteel van Can Blai

Als u nog verder richting El Pilar de la Mola rijdt, dan passeert u de afslag naar het Romeinse kasteel van Can Blai. Van het verdedigingswerk zijn alleen de fundamenten bewaard gebleven. De verdedigingsmuren waren bijna 33 m lang en 30 m breed. De precieze ouderdom van de fundamenten zijn moeilijk vast te stellen, omdat men geen kunst- of gebruiksvoorwerpen heeft gevonden. Zeker is in ieder geval dat het gebouw stamt uit de Romeinse of de Byzantijnse periode.

8 prachtige bestemmingen in Sant Ferran en Formentera