Santoríni en de overige Cycladen

Swipe

Griekse Eilanden

Het eilandje Anafi ziet eruit als een kale rots die uit de zee oprijst. Het is amper 38 km2 groot qua oppervlakte en er wonen maar een paar honderd mensen. Het witte hoofdstadje, uiteraard Chora genoemd, ligt pal bovenop de rots. Vanaf het havenstadje Agios Nikolaos aan de zuidkust loopt één weg van ongeveer 2 km naar Chora in het midden van het eiland. Volgens de mythologie schuilden de Argonauten op Anafi voor een zware storm tijdens hun zoektocht naar het Gulden Vlies. Bij Kastelli zijn enkele resten van het antieke Chora te ontwaren. Het Panagia Kalamiotissaklooster ligt aan de oostkant van het eilandje. Bij dit klooster lag ooit een Apollotempel, maar veel is er niet van over.

Foto Onze Griekse eilanden expert
Onze Griekse eilanden expert

AUTEUR MACHTELD LEISTRA

Met een classicus als vader was het duidelijk waar het gezin elk jaar op vakantie ging. In haar jeugd heeft journalist/ schrijfster Machteld Leistra (1968) dan ook elke oude steen in Griekenland mogen bewonderen. Later bleef Griekenland haar favoriete vakantiebestemming en ze woonde enkele jaren op Kreta. Over haar Kretenzische belevenissen schreef ze columns in Griekenland Magazine en voor o.a. de Wereld Omroep. Ook verscheen er een reisgids over de Griekse Eilanden van haar hand.

Vakanties in Griekenland

Hotel Portes Beach

Waar groen, blauw ontmoet; dat is de slogan van het Selections Hotel Portes Beach. En het is meteen overduidelijk waarom: de groene...

v.a. 399.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Griekse Eilanden