Santoríni en de overige Cycladen

Swipe

Griekse Eilanden

Ooit zat dit kleine eilandje (35 km2) vast aan Paros waar het ten zuidwesten van ligt. Dit vulkanische eiland waar een paar honderd mensen wonen heeft slechts één dorp: Kastro oftewel Antiparos, een gezellig vissersplaatsje. Kastro is o.a. vanuit Parikia op Paros te bereiken en is uitstekend geschikt voor een dagtocht of voor eenieder die van een rustige vakantie houdt. Het eilandje wordt steeds meer door toeristen ontdekt als idyllische vakantieplek. Vlakbij Kastro is een camping. Grootste trekpleister van dit eiland is de grot. Deze is per boot of per bus vanuit Kastro te bereiken. Aan de ingang staat de Agios Ioannis Spiotiskapel en in de diepe grot waarin te voet kan worden afgedaald, bevinden zich imponerende druipstenen. Heel bijzonder is de stalagmiet in de vorm van een altaar waar, aldus de inscriptie, in de kerstnacht van 1673 een mis is opgedragen. Mooie stranden zijn er genoeg op Antiparos. Psaralyki ligt vlakbij het dorp en verder zijn er de stranden van Sifneikos Gialos en Agio Georgios dat tegenover het onbewoonde eilandje Despotiko ligt. Bootjes varen er naartoe. Recent is hier bij een opgraving een heiligdom ter ere van Apollo blootgelegd.

Foto Onze Griekse eilanden expert
Onze Griekse eilanden expert

AUTEUR MACHTELD LEISTRA

Met een classicus als vader was het duidelijk waar het gezin elk jaar op vakantie ging. In haar jeugd heeft journalist/ schrijfster Machteld Leistra (1968) dan ook elke oude steen in Griekenland mogen bewonderen. Later bleef Griekenland haar favoriete vakantiebestemming en ze woonde enkele jaren op Kreta. Over haar Kretenzische belevenissen schreef ze columns in Griekenland Magazine en voor o.a. de Wereld Omroep. Ook verscheen er een reisgids over de Griekse Eilanden van haar hand.

Vakanties in Griekenland

Veronica Studio's

Na aankomst bij Veronica Studio's wordt je warm welkom geheten door Magda en haar familie. Zij runnen dit idyllische plekje, dat in...

v.a. 589.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Griekse Eilanden