Santoríni en de overige Cycladen

Swipe

De kleine Cycladen

Iraklia, Schinousa, Koufounisia, Keros en Donousa vormen samen de Kleine Cycladen. Ze liggen tussen Naxos, Ios en Amorgos in en zijn per boot te bereiken. De piepkleine eilandjes vormen een heerlijke bestemming voor diegenen die er echt even helemaal tussenuit willen. Er is geen autoverkeer op deze eilandjes, maar ze zijn zo klein dat u er te voet prima uit de voeten kunt.

Op Iraklia wonen iets meer dan 100 mensen. Het havenstadje heet Agios Giorgios en het hoofdstadje uiteraard Chora. Het eilandje heeft mooie stranden en er is een grot.

Ook Schinousa heeft mooie stranden en rond de 150 inwoners. De boot meert aan in Mersini en midden op het eiland ligt Chora.

Koufonisia bestaat uit twee eilandjes Epano Koufonisia en Kato Koufonisia. Epano Koufonisia is bewoond en heeft prachtige stranden. De iets meer dan 100 inwoners van Donousa wonen verspreid over vier dorpjes. Ook hier zijn erg mooie stranden te vinden. Het mini--eilandje Keros is onbewoond, maar was in de Cycladische periode een belangrijk centrum. Opgravingen op het eiland wijzen daarop.

10 prachtige bestemmingen in De kleine Cycladen en Griekse Eilanden