Santoríni en de overige Cycladen

Swipe

Griekse Eilanden

Dichtbij Milos ligt het kleine zeer rustige Kimolos (36 km2). Het is een half uurtje varen met een boot vanuit Adamas. Het is een heel bergachtig eilandje en heeft veel grotten waar piraten zich vroeger in verstopten. Uit de witte rotsen wordt kalk gewonnen. Dat gebeurt met name in en rond Prassa aan de noordkant. Hier bevinden zich ook thermale bronnen.

De ongeveer 800 inwoners van Kimolos wonen vrijwel allemaal in het verblindend witte hoofdstadje Chora of Kimolos op een heuvel. De huisjes liggen om een fort heen. Via het havenplaatsje Psathi is de hoofdstad te bereiken.

Bezienswaardig zijn verder het middeleeuwse Paleokastro en Ellinika waar in zee het verzonken antieke Kimolos ligt. Bij laag water zijn enkele resten te zien. Een grot is de voornaamste trekpleister bij Vromolimni en Aliki, Bonatsa, Klima en Monastiria zijn goede plaatsen voor een zonnebad.

Foto Onze Griekse eilanden expert
Onze Griekse eilanden expert

AUTEUR MACHTELD LEISTRA

Met een classicus als vader was het duidelijk waar het gezin elk jaar op vakantie ging. In haar jeugd heeft journalist/ schrijfster Machteld Leistra (1968) dan ook elke oude steen in Griekenland mogen bewonderen. Later bleef Griekenland haar favoriete vakantiebestemming en ze woonde enkele jaren op Kreta. Over haar Kretenzische belevenissen schreef ze columns in Griekenland Magazine en voor o.a. de Wereld Omroep. Ook verscheen er een reisgids over de Griekse Eilanden van haar hand.

Vakanties in Griekenland

Hotel Ikos Olivia

Omringd door groene gazons en talloze olijfbomen, met een uitgestrekt zandstrand voor de deur ligt een uniek Excellent hotel, met misschien wel...

v.a. 959.00 p.p.

Hotel Ikos Oceania

Het goudgele strand en het kristalheldere zeewater vormen de perfecte locatie voor Hotel Ikos Oceania. Op een ligbedje op het strand is...

v.a. 1079.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Griekse Eilanden