Santoríni en de overige Cycladen

Swipe

Kythnos

De inwoners van Kythnos noemen hun eiland liever Thermia, de naam die het ook in de oudheid droeg en die verwijst naar de thermale bronnen bij het plaatsje Loutra in het noorden. Het is nog steeds een kuuroord. Uit vondsten blijkt dat Kythnos een van de eerste bewoonde eilanden van Cycladen was.

Ook dit eiland is ruig en bergachtig. Er groeien o.a. vijgenbomen en druiven. Het eiland heeft mooie baaien en stranden die onder meer te vinden zijn bij Loutra, Merichas, Episkopi, Agios Stefanos, Lefkes, Kalo Livadi en in de baai van Flambouria die per boot bereikbaar is.

Kythnos in het kort

#Oppervlakte: ca 100 km2

#Kustlijn: ca 97 km

#Inwoners: 1500

#Hoofdstad: Chora of Kythnos

Het eiland

De havenplaats van Kythnos heet Merichas. Ongeveer 10 km daarvandaan ligt de hoofdstad Chora die zoals alle belangrijkste plaatsjes op de Cycladen op de top van een heuvel ligt. Het is een karakteristiek stadje met smalle straatjes en veel kerkjes.

Vlakbij Chora staat het Panagia tou Nikousklooster. Tijdens de Turkse overheersing werd hier stiekem Grieks onderwijs gegeven.

Zo’n 5 km verderop ligt het pittoreske dorp Dryopida met een grot als bezienswaardigheid. Het mooie klooster Panagia Kanala kijkt uit op het eiland Serifos. Voor het klooster strekt zich een zandstrand uit.

Princess of Kos

Princess of Kos? Zoals de naam van dit 4-sterren All Inclusive hotel al doet vermoeden, voel je je hier tijdens je verblijf...

v.a. 548 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Kythnos en Griekse Eilanden