Santoríni en de overige Cycladen

Swipe

Griekse Eilanden

Wie absolute rust en een uitgesproken Griekse eilandsfeer wil, kan dat op Sikinos nog vinden. Hier gaat het leventje al eeuwenlang op dezelfde manier zijn gangetje en trekt men zich weinig aan van het schaarse aantal toeristen dat het eiland bezoekt. Er loopt één weg dwars over het eilandje van het havenplaatsje Alopronia aan de zuidoostkust, waar de ferry’s aanmeren, naar het hoofdstadje Chora of Kastro aan de noordwestkant. Sikinos is droog en kaal. De kust bestaat uit hoge kliffen in het noorden en glooiende heuvels in het zuiden. De inwoners houden zich met name bezig met hun olijfbomen. Er zijn slechts enkele pensions en wat eenvoudige taverna’s.

Sikinos in het kort

#Oppervlakte: ca 41 km2

#Kustlijn: ca 41 km

#Inwoners: 300

#Hoofdstad: Chora of Kastro Bruine rots

De hoofdstad Chora of Kastro geldt als een van de meest authentieke van de Cycladen. Het dorp steekt wit af bovenop een bruine rots van bijna 300 m hoog. Op het hoogste punt staat het klooster van Zoodochos Pigi. In het stadje staat de Pantanassakerk. In Episkopi zijn de resten van een tempel te zien. Dit plaatsje ligt onder de hoofdstad op ongeveer 3 kwartier lopen.

Foto Onze Griekse eilanden expert
Onze Griekse eilanden expert

AUTEUR MACHTELD LEISTRA

Met een classicus als vader was het duidelijk waar het gezin elk jaar op vakantie ging. In haar jeugd heeft journalist/ schrijfster Machteld Leistra (1968) dan ook elke oude steen in Griekenland mogen bewonderen. Later bleef Griekenland haar favoriete vakantiebestemming en ze woonde enkele jaren op Kreta. Over haar Kretenzische belevenissen schreef ze columns in Griekenland Magazine en voor o.a. de Wereld Omroep. Ook verscheen er een reisgids over de Griekse Eilanden van haar hand.

Vakanties in Griekenland

Mare Naxia Hotel

Mare Naxia Hotel is een modern en charmant hotel wat op toplocatie ligt. Het hotel is op loopafstand afstand van het gezellige...

v.a. 529.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Griekse Eilanden