São Jorge

Swipe

São Jorge

Enkele cijfers

• bevolking: 9171 inwoners
• Aantal steden: 2
• Aantal parochies: 11
• Oppervlakte: 246 km2
• Maximum breedte: 8 km
• Maximum lengte: 56 km
• Hoogste punt: Pico da Esperança (1053 meter)

Hoogtepunten

Dit langgerekte eiland heeft een enorme kustlijn met loodrechte rotsen die vanuit de zee oprijzen. Vanaf het eiland zie je de berg Pico op het gelijknamige eiland. Wandel door de groene glooiende natuur en geniet van het geluid van de zee en de meeuwen die de stilte doorbreken. São Jorge is verdeeld in 2 gemeentes. Calheta in het oosten en Velas in het westen. São Jorge is vooral gekend voor de heerlijke kaas die er wordt geproduceerd.

Pico da Esperança

Dit is het hoogste punt van het eiland waar je een prachtig uitzicht hebt en waar je bij mooi weer de eilanden Faial, Pico, Graciosa en Terceira kunt zien liggen.

Topo

Dit pittoreske dorp en vissershaven is de plaats waar de eerste inwonders van het eiland zich vestigden.

Velas

Wandel door de straten en tref er de vele herenhuizen aan die nog dateren uit de kolonisatie. Ook de kerken (de kerk van São Jorge en Santa Barbara) en het stadhuis zijn een foto waard. Voor wie graag een museum bezoekt zal het museum met religieuze kunst de aandacht trekken. Je vindt er allerhande kunstvoorwerpen zoals glasramen, zilveren gebruiksvoorwerpen en schilderijen.

Topo Islet

In deze plaats net buiten de stad Topo, op het meest oostelijke punt van het eiland, komen heel wat zeevogels rusten. Het landschap is nog ongerept en toont hoe de eilanden er voor de komst van de mens hebben uitgezien.

Faja da Caldeira

Deze ecologisch beschermde plaats is zeker een bezoek waard. Wandel langs de 600 meter hoge klif en geniet van het uitzicht over de lagune. Wie wil kan ook een douche nemen onder de klaterende waterval. Op deze plek worden de typische schelpdieren geoogst die als delicatesse wordt opgediend in de locale restaurants. De plek is ook populair bij surfers.

Sport en ontspanning

Het eiland heeft geen stranden en is dus geen plek voor de typische zonaanbidder. Voor wie het wat avontuurlijker wil heeft het eiland zeker hel wat te bieden. Surfen, windsurfen, zeilen en roeien zijn enkele van de watersporten die je er kan uitoefenen. Voor wie liever actief is op het land zijn er mooie wandelingen te maken. Vooral het oostelijk deel van het eiland leent zich daar erg toe.

Rondreizen

Groepsrondreis Azoren

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door de Azoren verken je al wandelend het hoofdeiland São Miguel. Ontdek tijdens de wandelreis azuurblauwe meren, vulkanische...

v.a. 1169.00 p.p.

8 prachtige bestemmingen in São Jorge en Azoren