Sarajevo

Swipe

Sarajevo

Als plek waar Oost en West samenkomen, is Sarajevo het kloppend hart van de Balkan. De straten en pleinen ademen een geschiedenis van tegenstellingen. De culturen van de Romeinse, Byzantijnse, Osmaanse en Habsburgse rijken lieten hier hun sporen na. In Sarajevo vindt u een katholieke en een orthodoxe kerk, een synagoge en een moskee op loopafstand van elkaar. Wenen en Istanboel liggen hier in dezelfde straat. Wie door Sarajevo loopt, loopt door de geschiedenis.

Het hart van de Balkan brak door een gruwelijke oorlog, maar heeft nu, ondanks de littekens, zijn ritme hervonden. De Sarajevo-rozen, kleine rode plekjes verf, die door de hele stad op de stoep zijn aanbracht, herinneren aan deze angstige tijd. Dit zijn de plekken waar de slachtoffers gevallen zijn. Maar de kogelgaten worden weggeplamuurd, de ruïnes herbouwd. Sarajevo is meer dan een oorlogsmonument. Het is een stad die leeft en naar de toekomst kijkt.

De ligging tussen de heuvels geeft Sarajevo een geborgen karakter. Als de stad gaat slapen en de zon ondergaat achter de eindeloze flatwijken, terwijl het gezang uit honderden minaretten klinkt, ontstaat er een mystieke sfeer. De stad lijkt haar eigen wereld te creëren, immuun voor invloeden van buitenaf. Maar dat is slechts schijn. Juist die invloeden van buitenaf bepalen het eigen karakter.

Een bezoek aan Sarajevo zal een onuitwisbare indruk op u achterlaten. De gastvrijheid van de mensen is hartverwarmend. Kijk niet vreemd op wanneer een onbekende u onverwachts een bosanska kahva (Bosnische koffie) aanbiedt en u honderduit vraagt over waar u vandaan komt, wat u doet en natuurlijk of u Sarajevo niet de mooiste stad ter wereld vindt.

Familiereizen

Familiereis Balkan

Dit is een afwisselende reis door drie verschillende landen; Kroatië, Montenegro en Bosnië en Herzegovina. Verbaas je over de mogelijkheden van de...

v.a. 1649.00 p.p.

Rondreizen

Groepsrondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig...

v.a. 1449.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Sarajevo en Bosnië en Herzegovina