Sarajevo

Swipe

Uitgaan

Koffiehuizen

Ook in de koffiehuizen van Sarajevo is de roerige geschiedenis van de stad te merken. De Oostenrijkse Sachertorte ligt gebroederlijk naast de Turkse baklava in het schap. In Bešcaršija en Kovaci vindt u talloze koffiehuizen, waar u kunt genieten van een Bosnische koffie met ratluk (Turks fruit) of een espresso. Aan de Ferhadija is café Michèle een aanrader om Kolaci (zoetigheid) te nuttigen. Daarnaast kunt u nog terecht bij Imperijal aan de Maršala Tita en Palma aan de Porodice Ribar.

Restaurants

Het beste Bosnische diner krijgt u in Inat Kuca (zie: wandeling 2). To Be or Not to Be in Cizmedžiluk in Bašcaršija is vooral op buitenlanders gericht. Park Prinweva in Bistrik heeft een zeer goede kaart, maar is aan de dure kant. Borselino, in winkelcentrum Skenderija, heeft de beste Palewinke (lichte pannenkoeken) van Sarajevo. Een uitstekende plek om te lunchen is Avlija aan de Cekalusa in Mjestas, waar sandwiches, hamburgers en salades geserveerd worden. Stari Grad aan de Mula Mustafe Bešeskije is een kantine-achtige eetgelegenheid waar u voor weinig geld traditioneel Bosnische gerechten kunt krijgen. Verder zijn er overal fastfoodres-taurants waar verschillende soorten pita en cevapcici verkocht worden.

Bioscopen en theaters

Wanneer u de lokale taal machtig bent, kunt u een bezoek brengen aan een van de theaters en bioscopen in Sarajevo. Tijdens het Sarejevo Filmfestival in augustus zijn alle films in het Engels ondertiteld. De bekendste bioscopen zijn Tesla en Apolo, aan de overkant van de rivier vanaf Skenderija, Imperijal bij de Eeuwige Vlam, en Meeting Point aan de Tabašnica. Sommige films in deze laatste bioscoop zijn in het Engels ondertiteld. Een lokale vestiging van het Amsterdamse filmhuis Kriterion organiseert hier regelmatig filmavonden. In 2007 waren zij in onderhandeling over een eigen pand. De theaters zijn geconcentreerd tussen de eeuwige vlam en de rivier. Hier vindt u Kamerni Teatar, Porozište Mladih, voor de jeugd en Narodne Porozište, het Nationale Theater. Naast de Katholieke Kathedraal ligt nog het Kulturni Centar Sarajevo.

Bars

Voor bier, wijn en sterke drank moet u juist niet in Bešcaršija zijn, want de meeste cafés hier hebben geen vergunning om alcohol te schenken. In de Citypub aan de Hadžiristiceva zitten veel jonge mensen. De muziek staat vaak erg luid en ’s avonds laat draaien er dj’s of spelen er bands. Stari Sat is een van de oudste cafés in Sarajevo en ligt aan de noordkant van het centrum aan de Logavina. Een café met bizar interieur vol tierlantijnen vindt u in de Kralja Vrtka, vlak bij de Eeuwige Vlam. De Corner Pub bevindt zich in een kelder aan de Mis Irbina. Heeft u genoeg van de Bosnische bars, dan kunt u naar de Ierse Guinness Pub, gelegen aan de zuidkant van de Ferhadija.

Clubs

De alternatieve scene van Sarajevo gaat naar Sloga, waar op donderdag en zaterdag bands optreden. Om het einde van deze virtuele reis in stijl te vieren, kunt u naar Club Boemi, waar elke zondag een oriëntaalse party is.

Rondreizen

Groepsrondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig...

v.a. 1449.00 p.p.

Familiereizen

Familiereis Balkan

Dit is een afwisselende reis door drie verschillende landen; Kroatië, Montenegro en Bosnië en Herzegovina. Verbaas je over de mogelijkheden van de...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Uitgaan en Bosnië en Herzegovina