Schellenberg

Swipe

Schellenberg

Ook het dorp Schellenberg is bij veel rijkere Europeanen bekend; hier vindt u namelijk eveneens een internationaal bekend financieel centrum. Toch wonen hier slechts 1000 inwoners. Het dorp kent echter een lange bewoningsgeschiedenis. De eerste bewoningssporen dateren uit ruim 300 jaar voor de geboorte van Christus. De reden hiervan is dat het op een relatief veilige hoogte lag boven de in die tijden regelmatig overstromende rivier de Rijn. Het lag (en ligt) namelijk 626 meter boven de zeespiegel en daarmee enkele honderden meters boven het stromingwsgebied van de rivier de Rijn.

Ruines van Schellenberg

Bij het dorp kunt u de ruines van Schellenberg vinden. Dit oorspronkelijke 13e eeuwse kasteel, nu helaas een ruine, was ooit in het bezit van Zuidduitse edelen. Het dorp is naar dit kasteel vernoemd.

Eschner Höhenweg

Langs de ruines loopt de Eschner Höhenweg, een bekende wandelweg over het Eschnergebergte. 45 panelen langs de routen verhalen over de geschidenis van dit gebied.

Rural Lifstyle museum

In Schellenberg kunt u een bezoek brengen aan het bezienswaardige Rural Lifstyle museum. Het is een van de oudste houten woningen in Liechtenstein. Het huis is gebouwd in 1518 als een architectonisch bijzonder goed in elkaar grijpende houten constructie. Vandaag de dag kunt u in het museum kennis maken met het eenvoudige leven van de inwoners van Liechtenstein in de afgelopen eeuwen.

Andere bezienswaardigheden Schellenberg

Verder kunt u eventueel een bezoek brengen aan het Nonnenklooster en het Biedermannhaus.

10 prachtige bestemmingen in Schellenberg en Liechtenstein