Sears Tower / Willis Tower

Swipe

Sears Tower / Willis Tower

De architectuur van Chicago is wereldberoemd, vooral vanwege haar vele wolkenkrabbers. In 1885 werd hier de eerste wolkenkrabber opgericht, Home Insurance building genaamd, die helaas in 1931 werd afgebroken. Maar er volgden al snel meer van dit soort hoge gebouwen en één daarvan is de befaamde Sears Tower.

De bouw van de 442 meter hoge Sears Tower was in 1974 gereed en lange tijd was dit het hoogste gebouw ter wereld. Dit record werd pas in 2004 definitief verslagen door de 508 meter hoge Taipei 101 toren in Taiwan.

Op de 103de verdieping (in totaal zijn er 108) is een uitzichtpost, Skydeck genaamd. Dit is één van de meest populaire attracties van Chicago. Aan één kant zijn balkons met glazen bodem geplaatst, The Ledge, van waar u een adembenemende 412 meter omlaag kunt kijken. Een spannende ervaring, die niet iedereen aandurft.

Hoewel de plaatselijke bewoners de toren meestal nog steeds Sears Tower noemen, heeft deze al sinds 2009 een andere naam: Willis Tower, naar een Britse Verzekeringsfirma en één van de meest belangrijke huurders. Ondanks vele protesten is deze naamswijziging doorgevoerd, maar de naam Sears Tower blijft het meest bekend.

Adres: 233 South Wacker Drive, Chicago

10 prachtige bestemmingen in Sears Tower / Willis Tower en Chicago