Seeland (Sjælland)

Swipe

Uitstapje naar Zweden: Malmö

Het Zweedse Malmö ligt op luttele minuten varen of rijden van Kopenhagen. Zowel de Zweden als de Denen zoeken elkaar frequent op. De inwoners van Denemarken gaan graag shoppen en uit eten in multicultureel Malmö (de prijzen liggen er lager), de Zweden komen naar Denemarken voor het betaalbare bier en sommigen halen meteen een joint in Christiania.

Malmö is de derde stad van Zweden en het commerciële centrum van Zuid-Zweden. De Malmö Universiteit herbergt zo'n 21.000 studenten uit binnen- en buitenland. De stad heeft een open karakter met in het oude centrum een karakteristiek netwerk van grachten en bruggen, ideaal om te voet te verkennen. Moderne architectuur staat vaak gemoedelijk tussen gerestaureerde historische panden. De sfeer in deze stad is heel internationaal: één op de vijf inwoners is afkomstig uit een ander land.

Er zijn in deze stad diverse galeries, grote winkelcentra, talloze leuke kleine winkels, een paar prachtig aangelegde parken en talloze mogelijkheden voor activiteiten op het water. Musea zijn er ook, vaak gericht op moderne kunst en hedendaags design. Ook 's avonds valt er genoeg te beleven bij podia in de openlucht, in theaters, restaurants, cafés, dancings en nachtclubs.

Malmö is vanuit Kopenhagen bereikbaar per trein. De rit duurt 35 minuten. Deze trein stopt ook op het vliegveld van Kopenhagen. Wil je de stad in korte tijd leren kennen, boek dan een bustour bij het tourist office of maak een boottocht vanaf de steiger tussen het Savoy Hotel en het Centraal Station.

10 prachtige bestemmingen in Uitstapje naar Zweden: Malmö en Denemarken