Shikoku

Swipe

Kochi

Kochi (342.000 inwoners) is de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur. Vanuit de haven van de stad exporteren de vissers de befaamde gedroogde Katsuobushi-vis naar de rest van Japan. Reeds sinds de zestiende eeuw staat de naam Kochi gelijk aan Katsuobushi-vis.

Kasteel van Kochi

De stad bezit één bezienswaardigheid, het kasteel van Kochi. Dit werd in 1748 gebouwd door Kazutoyo Yamanouchi. Vanaf de vijfde verdieping van de kasteeltoren heeft u een goed zicht op de stad. In het kasteelmuseum (Kaitokukan) kunt u fraaie voorbeelden van het gebruik van Tosapapier vinden. De plaatselijke papiermakers produceren al een millennium lang het hoogwaardige Tosapapier, dat geliefd is bij prentenmakers en kalligrafen.

In de omgeving van Kochi worden Onaga-dori-hanen gefokt; sommige van hen hebben 10 m lange staarten.

Katsurahamastrand

Ongeveer 13 km ten zuiden van Kochi ligt het Katsurahamastrand. Als u genoeg hebt van dit fijnkorrelige witte zandstrand, dan kunt u een bezoek brengen aan het nabijgelegen schelpenmuseum, het aquarium of het hondengevechtscentrum Tosa. De gevechten vinden dagelijks plaats binnen een achthoekig bamboehek. De hond die de ring uitrent of die begint te janken, heeft het gevecht verloren. De gehanteerde regels komen oorspronkelijk van het sumoworstelen. Een geliefd tijdverdrijf tijdens de hondengevechten is het gokken.

Druipsteengrot Ryugado

Een van de drie grootste druipsteengrotten van Japan, de grot Ryugado, ligt 25 km ten westen van Kochi. De ondergrondse gangen hebben een gezamenlijke lengte van 4 km. Het eerste wat opvalt bij het betreden van de druipsteengrot zijn de fraaie pegels van kalksteen die vanaf het plafond naar beneden hangen, en de kalksteenkolommen die vanuit de vloer omhoogsteken.

Trein en bus Kochi:

-, Kochi: Neem in Takamatsu de JR Dosanspoorlijn of in Tokushima de Tokushimaspoorlijn en stap uit in Kochi.

-, Katsurahamastrand: Neem bij het treinstation Kochi de bus en stap na 30 minuten uit bij het strand.

-, De grot Ryugado: Neem in Kochi de JR-trein naar het treinstation Tosa-Yamada (10 km). Neem vanaf dit treinstation de bus naar de grot Ryugado (reistijd per bus 25 minuten).

Frankrijk > Manche > Pontorson-Accommodatie

Camping Haliotis

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 131.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Kochi en Japan