Shikoku

Swipe

Kotohira

Het heiligdom Kotohiragu

In het stadje Kotohira staat een van de grootste en oudste shintoheiligdommen van Japan, het heiligdom Kotohiragu. In het toonaangevende gebouw van het 1.000 jaar oude heiligdom wordt de beschermgod der zeelieden aanbeden. Het gebouw wordt omringd door een brede veranda, die een fraai uitzicht biedt op de stad Kotohira en omgeving. Om dit heiligdom te bereiken, dient u 1.368 granieten traptreden te beklimmen, een klus die jaarlijks door zo'n vier miljoen pelgrims geklaard wordt. Als u slecht ter been bent, dan kunt u de eerste 365 treden tegen betaling overbruggen met een draagstoel. Langs de trap tot de hoofdpoort Omon zijn talrijke souvenirwinkels en eethuisjes te vinden. U kunt uw klim naar het hooggelegen hoofdgebouw onderbreken om een bezoek te brengen aan het schathuis, een tentoonstellingsruimte en het Shoingebouw. In het schathuis en de tentoonstellingsruimte staan voorwerpen van historische waarde en kunstvoorwerpen tentoongesteld. Tevens hangen er in de tentoonstellingsruimte schilderijen van de op het westen georiënteerde schilder Yuichi Maruyama. De fraaie schilderingen in het Shoingebouw zijn van de hand van de achttiende-eeuwse kunstenaar Okyo Maruyama. Het Shoingebouw werd in 1659 gebouwd.

U kunt in het park van Kotohira een bezoek brengen aan het oude Kabukitheater Kanamaruza. In het jaar 1835 werd in dit theater de eerste kabukivoorstelling gegeven.

Zentsuji

Op een afstand van 5 km ten noorden van Kotohira ligt Zentsuji. In de stad staat het hoofdkwartier van de boeddhistische Shingonsekte, de tempel Zentsuji. Deze tempel werd in 806 gesticht door de heilige Kobo Daishi (Kukai) in het dorp waar hij geboren was. Op het tempelterrein staan veel fraaie gebouwen, waaronder een houten pagode van vijf verdiepingen.

Trein Kotohira:

-, Kotohira: Neem op het treinstation Takamatsu de JR trein (express) en stap na 43 minuten uit op het treinstation Kotohira.

Als er geen directe treinverbinding is, neem dan vanuit Takamatsu de JR Yosanspoorlijn naar Tadotsu. Stap in Tadotsu over op de JR Dosanspoorlijn en stap uit in Kotohira.

Of neem op het treinstation Takamatsu-chikko (schuin tegenover het treinstation Takamatsu) de goedkopere Kotoden Kotohiraspoorlijn en stap na 1 uur en 5 minuten uit op het treinstation Kotoden Kotohira.

-, Het heiligdom Kotohiragu: Dit ligt op een loopafstand van 10 minuten van zowel het treinstation Kotohira als het treinstation Kotoden Kotohira.

-, Het theater Kanamaruza: Het theater ligt op een loopafstand van 15 minuten van de treinstations in Kotohira.

-, Zentsuji: Zie Kotohira. Als u uit de richting Takamatsu komt, dan ligt het treinstation Zentsuji een halte voor het treinstation Kotohira. Zentsuji is alleen via de JR-spoorlijnen bereikbaar. Als u gebruik maakt van de Kotoden Kotohiraspoorlijn, dan moet u in Kotohira overstappen op de JR Dosanspoorlijn.

-, De tempel Zentsuji: De tempel ligt op een loopafstand van15 minuten van het treinstation Zentsuji.

Frankrijk > Manche > Pontorson-Accommodatie

Camping Haliotis

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 131.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Kotohira en Japan